[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important9 Ianuarie 2023 15:00

Președintele CUB, despre 2023: Sper să avem o perioadă intensă de recuperare democratică 

Sper mult ca în anul 2023 să avem o perioadă intensă de recuperare democratică și construcție în beneficiul populației. Declarația a fost făcută de Igor Munteanu, președinte al Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, pentru TRIBUNA. 

Potrivit politicianului, „asta ne-o cer instituțiile Uniunii Europene pentru ca perspectiva promisă de aderare să treacă de la „plăsmuire” și probabilități la fapte concrete. Ar însemna ca autoritățile (indiferent cine va fi la guvernare) să stopeze declinul economic, să fie capabile să aducă peste 6% PIB asistență externă nerambursabilă anual din partea UE, astfel ca businessul, educația, transporturile și infrastructura să primească banii „reținuți” din diferite motive, de regulă politice, în ultimul deceniu”.

„Mă voi bucura să știu că pot veni la guvernare oameni competenți, care-și pot depăși complexele și face lucruri, fără pasiune, dar cu dragoste de neam și de apropiații lor. Eu cred că anul 2023 va cere multă unitate și fapte care să convingă cetățenii că oamenii politici sunt capabili să le merite reprezentarea. Asta se va vedea la alegerile locale de la finele anului 2023, dar și la multe etape în care oamenii politici vor da socoteală pentru eșecurile și realizările lor. Asta este ceea ce-mi doresc eu pentru anul 2023 și cred că această abordare ar putea avea mulți susținători printre cititorii dvs.”, a mai declarat el.

Igor Munteanu a precizat că multe planuri de consolidare și construcție politică a CUB „vor depinde de modul în care se va încheia masacrul din Ucraina, acest război rusesc de agresiune contra poporului ucrainean, comparabil ca sălbăticie numai cu dramele prin care au trăit părinții și bunicii noștri în al II-lea război mondial”. „Sper, însă, și nădăjduiesc ca războiul acesta să se încheie, iar națiunile europene să-și caute de treabă pentru a face viața cetățenilor lor mai fericită și mai plină de sens sub aspectul lucrurilor simple pentru familie, siguranța copiilor, educație de calitate, controlul asupra schimbărilor climatice, dezvoltarea calculată a noilor tehnologii, etc. Sunt convins că drumul nostru este european, iar alegerea noastră este de a reîntregi spațiul vorbitor de limbă română în același stat, România. Acesta este proiectul unei generații care dorește să pună capăt improvizațiilor. Noi, la CUB, suntem determinați și avem viziunea spațiilor comune integrate cu România, un instrument de politici care va deschide orizonturile de timp necesare pentru ca idealul național să prindă consistență și să se realizeze”, a mai spus președintele CUB, adăugând: „Evident, pentru CUB anul 2023 va fi un an de efort susținut și de realizări pe măsura lui”.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...