[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important6 Decembrie 2022 05:56

De ce 73 de dolari și nu 62 - pentru energia electrică de la MGRES? Oficial: Ține de negocierile de la Guvern

Victor Bînzari, director interimar al „Energocom”, a fost întrebat de ce pentru decembrie, în baza contractului semnat cu MGRES, urmează să fie achitat un preț de 73 de dolari și nu de 62 de dolari, așa cum era câteva săptămâni în urmă, informează TRIBUNA.

„Eu cred că asta ține doar de negocierile care au avut loc la Guvern. După cum știu, prețul solicitat de cei de la Transnistria este peste 80 de dolari, nu cunosc detalii, nu am participat, dar s-a reușit să se negocieze un preț de 73 de dolari. Însă dacă punem în comparație cu ceea ce avem noi pe bursă, este un preț destul de rezonabil”, a declarat el pentru Voceabasarabiei.md.

Totodată, oficialul a precizat că, contractul este semnat doar pentru luna decembrie.

„Conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, Energocom are dreptul de a încheia contracte doar pentru lunile noiembrie și decembrie. Odată ce CSE va decide ca Energocom să fie responsabil de a semna contracte pe o perioadă îndelungată de timp, atunci noi vom semna pe o perioadă mai îndelungată”, a menționat directorul „Energocom”.

Cu referire la cât din necesitățile malului drept vor fi asigurate de la MGRES, Victor Bînzari a spus: „În total, noi vom avea pe malul stâng în jur de 70 la sută. Restul, 30 vom avea din contractele bilaterale încheiate deja cu partea română până la 90 de euro și poate pentru unele ore de vârf unde nu vor fi completate cu necesarul nostru de consum vom procura de la OPCOM, de pe bursă.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...