[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important4 Decembrie 2022 14:01

Omul săptămânii: Marcel Spatari, ministru al Muncii și Protecției Sociale

Omul acestei săptămâni este Marcel Spatari, ministrul Muncii și Protecției Sociale, cel care a coordonat întreg procesul de depunere a cererilor pentru compensații de atribuire a gradelor de vulnerabilitate – lucru care s-a întâmplat la 30 noiembrie curent pe compensații.gov.md, informează TRIBUNA.

Astfel, potrivit datelor preliminare, 78% dintre toți solicitanții de compensații au fost încadrați în categoria foarte vulnerabilă, 12% – vulnerabilitate ridicată, 5% – medie, 2% – scăzută, 1% – non vulnerabilă.În total din toți cei conectați la gaz s-au înregistrat aproximativ 420 de mii din 600 de mii. Respectiv – 30% vor fi automat încadrați în categoria medie.Din cei 180 de mii de consumatori ai Termoelectrica s-au înregistrat aproximativ 102 de mii. Toți cei neînregistrati vor fi încadrați în categoria medie.

Totodată, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul a declarat că lucrul continuă și urmează să fie înlăturate o serie de neconformități.

„Știm că 26 de mii de familii au primit categorie scăzută sau non-vulnerabilă, dar au venituri mici. Ele sunt în vizorul nostru și le vom răspunde solicitărilor, vom încerca să soluționăm aceste situații cât mai curând și-n mod automat”, a declarat Marcel Spatari.

TRIBUNA precizează: Marcel Spatari s-a născut la 13 august 1981, la Chișinău. A obținut în 2003 diplomă de licență la Universitatea de Stat din Moldova, facultatea Relatii Internaționale, Științe Politice și Administrative. A făcut studii de masterat la Colegiul Europei (Studii Europene) și la Universitatea din Nantes (Administrarea Afacerilor). În 2010 a devenit director general al Syndex România, organizație membră a grupului francez de consultanță în domeniul protecției salariaților Syndex. Este fondator și președinte de onoare al clubului de jocuri intelectuale „Ce, Unde, Când” (CUC) din Republica Moldova. Din 6 august 2021 deține funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Gavrilița.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...