[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important30 Noiembrie 2022 06:01

Președinte de partid, despre schimbarea ministrului Economiei: Domnul Alaiba nu are profil de ministru

Dinu Plîngău, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA), a comentat schimbarea ministrului Economiei, informează TRIBUNA.

Politicianul, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, a fost întrebat dacă e fericit că Sergiu Gaibu a plecat de la șefia Ministerului Economiei.

„Suntem bucuroși că l-au schimbat pe Gaibu, pentru că noi am criticat activitatea lui mult. Ministerul Economiei este foarte important și nu vedeam nicio schimbare, nicio strategie a ministrului, intra în conflicte etc. Anterior eu am mai spus că, dacă un ministru e demis sau își depune demisia, iar lumea nici nu observă, înseamnă că a fost o gestionare proastă a activităților…”, a menționat el.

Dinu Plîngău, cu referire la numirea lui Dumitru Alaiba, a spus că-l cunoaște foarte bine.

„A fost făcută o schimbare. Pe de o parte – ar fi corect să așteptăm viziunea noului ministru, pe de altă parte – eu înțeleg că această numire a fost făcută în contextul lipsei acute de cadre. Domnul Alaiba nu are neapărat un profil de ministru, cel puțin așa se creează impresia – și nu e doar opinia mea. Inclusiv, în calitate de președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe a făcut mai multe lucruri care au fost criticate – reforme începute și nu au fost duse până la capăt, inițiative ce au dus la haos instituțional etc.

Consider că e un băiat cu bune intenții, dar asta nu e suficient, mai ales într-o situație atât de complicată – dar timpul va arăta”, a subliniat președintele Platformei DA.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...