[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Octombrie 2022 14:00

Omul săptămânii: Kelly Keiderling, noul șef al Misiunii OSCE în Moldova

Omul acestei săptămâni este Kelly Keiderling, numită de Președinția poloneză a OSCE în funcția de șef al Misiunii OSCE în Moldova, mediator al OSCE în procesul de reglementare transnistreană, informează TRIBUNA. 

Kelly Keiderling și-a început oficial activitatea la 3 octombrie curent, iar în săptămâna curentă a avut o serie de întrevederi cu înalți oficiali din Republica Moldova.

La 18 octombrie curent oficialul a discutat cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, iar la 20 octombrie – cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Prim-ministrul Natalia Gavrilița și viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian.

„Sunt încântată să preiau această funcție importantă în acest moment volatil și provocator pentru procesul de reglementare transnistreană. Aștept cu nerăbdare să cooperez cu autoritățile de la Chișinău și Tiraspol, precum și cu ceilalți participanți în formatul „5+2”, pentru a continua și dezvolta negocierile de reintegrare a Transnistriei în Republica Moldova. Mandatul Misiunii OSCE – de a soluționa conflictul transnistrean sub toate aspectele sale – rămâne obiectivul nobil al statelor participante la OSCE”, a afirmat Kelly Keiderling, la început de mandat.

TRIBUNA precizează: Kelly Keiderling s-a născut în 1966 în Republica Dominicană. A făcut studii de licență la Universitatea Georgetown și de masterat la Colegiul Național de Război din Washington, DC. Până a deveni șef al Misiunii OSCE în Moldova, a ocupat funcția de Ambasador al SUA în Uruguay, șef adjunct al Misiunii la Ambasada SUA din Chișinău, Moldova, precum și de șef adjunct al Misiunii și, intermitent, în calitate de însărcinat cu afaceri la Ambasada SUA în Caracas, Venezuela. Ambasadoarea Keiderling a deținut funcții diplomatice la misiunile SUA în Kârgâzstan, Cuba, Botswana, Republica Dominicană, Etiopia și Zambia, precum și mai multe poziții în Washington, DC. Vorbește spaniolă, portugheză, franceză, rusă, dar și puțină italiană și română. 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...