[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important16 Octombrie 2022 14:00

Omul săptămânii: Marcel Spatari, ministrul Muncii și Protecției Sociale 

Omul acestei săptămâni este Marcel Spatari, ministrul Muncii și Protecției Sociale, informează TRIBUNA.

Ministrul a prezentat, la 13 octombrie curent, Sistemul Informațional „Vulnerabilitate energetică” (SIVE) – platforma online ce permite înregistrarea și prelucrarea solicitărilor pentru compensarea cheltuielilor populației la consumul de energie: compensatii.gov.md.

„Traversăm o perioadă dificilă, iar Guvernul Republicii Moldova depune toate eforturile pentru a reduce impactul prețurilor actuale la energie. Întrucât majoritatea populației este vulnerabilă, estimăm că circa 90% din familii vor beneficia de compensații. Acestea vor fi alocate în funcție de categoria de vulnerabilitate, ceea ce va face sistemul mai echitabil”, a declarat Marcel Spatari, în cadrul conferinței de presă prilejuită de lansarea SIVE.

Joi și vineri, oficialul a efectuat o vizită de lucru la Geneva, unde a avut o serie de întrevederi. El a declarat că diplomația în aceste vremuri e o activitate extrem de necesară.

TRIBUNA precizează: Marcel Spatari s-a născut la 13 august 1981, la Chișinău. A obținut în 2003 diplomă de licență la Universitatea de Stat din Moldova, facultatea Relatii Internaționale, Științe Politice și Administrative. A făcut studii de masterat la Colegiul Europei (Studii Europene) și la Universitatea din Nantes (Administrarea Afacerilor). În 2010 a devenit director general al Syndex România, organizație membră a grupului francez de consultanță în domeniul protecției salariaților Syndex. Este fondator și președinte de onoare al clubului de jocuri intelectuale „Ce, Unde, Când” (CUC) din Republica Moldova. Din 6 august 2021 deține funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Gavrilița.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...