[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important5 Octombrie 2022 07:00

Petiție lansată de partidul lui Mihai Ghimpu: „Acest act trebuie privit nu din perspectivă politică, ci...”

Partidul Liberal (PL) a lansat o petiție pe online și invită doritorii să semneze „pentru ieșirea Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove de sub jurisdicția Patriarhiei ruse”, informează TRIBUNA.

Partidul Liberal, în declarația publicată odată cu lansarea petiției, cere autorităților Republicii Moldova în speță Ministerului Justiției să verifice „acest cult religios subordonat unui stat agresor, sub aspectul încălcărilor legislative”.

„Având în vedere derapajele grave de la canoanele bisericești și normele de etică și morală comise cu bună știință de Biserica Rusă, Partidul Liberal cere sinodului mitropoliei Moldovei, în frunte cu mitropolitul Vladimir, să iasă de sub jurisdicția Patriarhiei ruse, iar Mitropolitului Vladimir din subordonarea patriarhului Kiril și să treacă în subordinea Patriarhului Daniel.

Acest act trebuie privit nu din perspectivă politică, ci sub aspectul delimitării de cei care susțin agresiunea și fundamentalismul religios, ca și ura, intoleranță sau subordonarea politică, interzisă în cazul cultelor religioase” – au menționat liberalii.

Totodată, partidul condus de Mihai Ghimpu solicită Patriarhiei Române să întreprindă cât mai grabnic toate procedurile pentru recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene, fapt acceptat deja de Patriarhia ecumenică a Constantinopolului.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...