[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Septembrie 2022 10:10

Reprezentanții Chișinăului au propus un nou proiect de decizie care să oblige Tiraspolul să se conformeze Acordului din 1992

În cadrul întrunirii de lucru din 22 septembrie curent, care s-a desfășurat la Bender, delegațiile au continuat discuțiile asupra problemei privind posturile instalate abuziv de către structurile de forță transnistrene. Delegația Republicii Moldova a reiterat că acestea împiedică libera circulație și periclitează situația în Zona de Securitate, iar Comisia Unificată de Control trebuie să intervină pentru a asigura retragerea posturilor ilegale din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, informează TRIBUNA. 

În acest sens, reprezentanții Chișinăului au propus un nou proiect de decizie care să oblige Tiraspolul să se conformeze prevederilor Acordului din 21 iulie 1992 și să renunțe la acțiunile sale unilaterale.

Dezbaterile ce au urmat nu au adus părțile spre consens, fiind luată o pauză pentru consultări suplimentare.

Cel de-al doilea subiect important abordat la ședință privește incidentele recente de la postul de menținere a păcii din preajma localității Vadul lui Vodă. În vederea excluderii tensiunilor de acest gen, Comandamentul Militar Întrunit urmează să prezinte propuneri de ajustare a instrucțiunilor interne.

O nouă ședință a Comisiei va avea loc peste o săptămână.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...