[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 August 2022 11:50

Secretar de stat al Ministerului Sănătății, amendat cu 3000 de lei de ANI

În perioada 08-19 august 2022, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a întocmit cinci procese verbale cu privire la contravenție în baza cărora au fost aplicate amenzi în sumă totală de 14 500 lei. Astfel, pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale cu o amendă de 4000 de lei s-a ales un funcționar public cu statut special din cadrul MAI și cu câte o amendă de 3000 de lei au fost sancționați un secretar de stat al Ministerului Sănătății și doi ex-consilieri locali din municipiul Chișinău și din raionul Glodeni. Pentru depunerea tardivă a declarațiilor de avere, cu o amendă în mărime de 1500 de lei, s-a ales un consilier local din raionul Șoldănești, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, alte trei cauze contravenționale au fost pornite în privința a doi consilieri din raionul Dondușeni și a unui consilier din raionul Șoldănești pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Două cauze contravenționale au fost pornite în privința a doi consilieri din raioanele Căușeni și Cantemir pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale. O cauză contravențională a fost pornită în privința unui director de Grădiniță din raionul Florești pentru nedeclararea conflictului de interese.

În perioada de referință, inspectorii de integritate au stabilit două încălcări ale legislației speciale a ANI. Astfel, cu un conflict de interese a fost constatat un ex-primar din raionul Anenii Noi. Referitor la încălcările stabilite la un director de Grădiniță din raionul Briceni a fost sesizat Centru Național Anticorupție.

Suplimentar, inspectorii de integritate au inițiat trei proceduri de control pe regimul juridic al averii în privința unui ex-director a unei instituții de stat și a doi funcționari publici cu statut special din cadrul MAI. O procedură de control pe regimul juridic al conflictelor de interese a fost inițiată în privința unui consilier din raionul Hîncești.

Reprezentanții ANI au desfășurat 5 instruiri pentru 293 subiecți ai declarării averii și intereselor personale și au oferit consultații telefonice la 140 apeluri, inclusiv 35 –  la Linia instituțională de informare.

Direcția juridică a ANI a participat în 10 ședințe de judecată. ANI a soluționat 3 conflicte de interese și a eliberat 19 Certificate de Integritate.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...