[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news5 August 2022 10:56

Ce au cerut rușii când s-a negociat contractul la gaz? Pentru ce plătesc moldovenii? Premierul Gavrilița a răspuns! 

Premierul Natalia Gavriliță susține că, în ultimii 30 de ani, reprezentanții de la Chișinău nu au avut demnitate în raport cu Federația Rusă atunci când au negociat tarifele la gaz, informează TRIBUNA. 

Fiind întrebată, în cadrul emisiunii „Ediţie specială” de astăzi de la Radio Moldova – „Ce au cerut rușii când s-a negociat contractul la gaz? Pentru ce plătesc moldovenii?”, Natalia Gavrilița a spus că opoziția de la Chișinău aduce critică fără să se gândească la popor și că se depun eforturi pentru a fi obținute cele mai bune rezultate.

„Negocierile implică nu doar o parte, dar două. Orice vizită se pregătește la diferite nivele și, dacă nu am mers la Moscova, este pentru că știam că nu există deschidere și nu vom obține rezultatul dorit. Plus, trebui să meargă persoana responsabilă domeniu și să obțină cele mai bune rezultate într-o negociere profesionistă”, a spus Premierul.

Natalia Gavrilița a mai spus că au obținut rezultate bune la Moscova cei care au anumite înțelegeri cu Moscova sau îi susțin politic și chiar geopolitic.

Premierul a sugerat că, regiunea transnistreană ar fi un subiect sensibil în negocierile cu Rusia și că negocierile trebuie să fie separate.

„De aceea, cred că este foarte corect că am avut o discuție profesionistă pe termeni comerciali și nu am dorit să sacrificăm interesele pe termen lung al țării pentru un preț mai bun pe termen scurt. Și cred că asta a lipsit în ultimii 30 de ani, un pic de demnitate, a precizat ea.

!!!
 Abonează-te la canalul nostru de Telegram!

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...