[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 August 2022 13:59

Irina Vlah, despre politica autohtonă: Polemici din ce în ce mai agresive și dialog tot mai puțin constructiv

„Astăzi asistăm la răspândirea rapidă a unor fenomene atât de periculoase precum polarizarea politică și socială, populismul, scăderea nivelului de încredere în autorități, în alte persoane și chiar în vecini, lipsa de dorință de a servi societatea și creșterea egoismului personal”. Declarația a fost făcută de Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul unei întrevederi cu responsabilul de afacerile Ambasadei Suediei în Republica Moldova, Mats Staffanson, cu care a discutat despre situația politică actuală din Republica Moldova și provocările cu care se confruntă țara noastră, informează TRIBUNA.

Irina Vlah a mai spus că există polemici din ce în ce mai agresive și un dialog din ce în ce mai puțin constructiv care vizează identificarea obiectivelor comune.

„Chiar și la nivelul liderilor țării, nu am realizat încă obligația de a respecta necondiționat alte persoane și dreptul lor la o opinie, obligația de a respecta cu strictețe legile”, a subliniat ea.

Totodată, în cadrul întrevederii cu Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin, cu care a abordat o gamă largă de probleme legate de situația politică din Republica Moldova și unele aspecte ale relației dintre centru și autoritățile autonomiei, Irina Vlah a spus: „Din păcate, politicienii noștri abordează adesea democrația într-un mod consumator. Ei vor să ia doar drepturi și libertăți din democrație – și să ignore complet îndatoririle și responsabilitățile democratice. Dar democrația începe cu îndatoriri și responsabilități democratice. Într-o democrație, respectarea altor oameni și respectarea altor opinii este o responsabilitate comună. Într-o societate democratică, soluționarea oricăror diferențe este posibilă numai printr-un dialog reciproc respectuos și o dorință sinceră de a găsi un compromis.”

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...