[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 Iulie 2022 08:00

Șeful „Moldovagaz” a pus punctele pe „i” privind relația companiei cu Guvernul

Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, a fost întrebat „Uneori, se pare că există divergențe între „Moldovagaz” și ANRE – e adevărat? Și tot aici, povestiți-ne vă rog, care sunt relațiile între „Moldovagaz” și Guvern?”.

Divergențe între regulatorul pieții și operator pot fi și le cred un fenomen normal. E important ca divergențele să fie tehnice și dezbaterile să rămână în zona tehnică specializată. Echipa „Moldovagaz” totdeauna argumentează pozițiile, pe care le prezintă regulatorului și totdeauna suntem gata de discuții. Subiectul creșterii costului resurselor energetice a fost și este unul foarte sensibil, pentru efectele sale asupra societății și economiei. De asta am menționat că, discuțiile trebuie să fie strict tehnice, și să se țină cont de faptul că deciziile luate azi totdeauna au impact asupra viitorului. De noi, de înțelepciunea noastră depinde dacă impactul asupra viitorului sectorului energetic și asupra infrastructurii va fi unul pozitiv sau negativ”, a declarat oficialul.

Vadim Ceban a spus că relațiile „Moldovagaz” cu regulatorul și cu Guvernul sunt corecte.

„Considerăm că suntem parte a unei echipe și avem obiective comune – să prestăm servicii sigure și calitative cetățenilor și economiei Republicii Moldova, la cel mai accesibil preț. Cu toții, uneori, suntem nevoiți să luăm decizii complicate. Dar, ne-am asumat această responsabilitate când am acceptat pozițiile – deci, suntem pregătiți să ne ducem sarcina”, a conchis șeful „Moldovagaz”.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...