[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important30 Iunie 2022 09:03

Cresc salariile la Calea Ferată din Moldova

De la 1 iulie cresc salariile la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM), urmare a unei decizii a Consiliului de administrație, informează TRIBUNA. 

Majorarea va constitui aproximativ 70%, de pe contul ajustării cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, de la 1.852 de lei la 3.500 de lei în cazul CFM. Ultima majorare de acest fel a fost operată în 2015. Conform Codului Muncii, în salariul minim nu se includ adaosurile, sporurile, plățile de stimulare şi compensare.

La data de 31.05.2022 au fost achitate integral restanțele salariale față de angajații întreprinderii, acumulate pe parcursul anilor precedenți. Iar directorul general al CFM a spus la ședința consiliului de administrație din 16 iunie că fondurile suplimentare necesare majorărilor salariale, circa 30 de milioane lei lunar, vor fi alocate din contul majorării veniturilor întreprinderii, în special din urma fluxului sporit de tranzit a mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Ajustarea salariilor la Calea Ferată din Moldova are loc inclusiv urmare a prescripțiilor Inspectoratului de Stat al Muncii, precum și a deciziei Comisiei pentru dialog social „angajator – salariaţi” din cadrul Î.S. Calea Ferată din Moldova.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...