[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news21 Iunie 2022 17:08

Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi extinsă cu încă 45 de zile

Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi extinsă cu încă 45 de zile, începând cu 24 iunie 2022. Propunerea în acest sens a fost aprobată urmare a examinării raportului privind necesitatea prelungirii stării de urgență, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată astăzi de prim-ministra Natalia Gavrilița, informează TRIBUNA.

Potrivit Raportului, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați. În aceste condiții, Comisia pentru Situații Excepționale va putea interveni prompt, în cazul necesității de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice și menținerea securității energetice a statului.

„Potrivit Dispoziției CSE, Ministerul Afacerilor Interne va pregăti și prezenta Guvernului spre examinare proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la înaintarea, către Parlamentul Republicii Moldova, a propunerii privind prelungirea stării de urgență, precum și proiectul Hotărârii Parlamentului în acest sens” – se spune într-un comunicat de presă al Guvernului.

Amintim că, prima dată starea de urgență a fost instituită la 24 februarie curent, în ziua când a început războiul în Ucraina – pentru 60 de zile. De la 24 aprilie aceasta a fost prelungită cu încă 60 de zile – termen ce va expira la 24 iunie curent. 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...