[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news21 Iunie 2022 14:00

Congresul PDM va avea loc la toamnă. Babuc, Filip, Diacov – candidați la șefia partidului?

Congresul Partidului Democrat din Moldova (PDM), în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere, va avea loc în toamna anului 2022, însă, deocamdată, n-a fost stabilită data exactă, informează TRIBUNA.

Monica Babuc, președintele interimar al formațiunii, a spus că în această perioadă, până la Congres, Consiliul Politic Național e cel care se întrunește periodic și ia decizii.

„Prezumăm să facem Congresul în toamna acestui an. Noi vom încerca să păstram cele mai frumoase lucruri ale PDM în politica din Moldova și să le depășim pe cele mai puțin bune”, a declarat politicianul în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Ea a mai spus că, la moment, PDM este în proces de analiză și concluziile analizei vor fi făcute la Congres.

Întrebată dacă va candida la funcția de președinte al partidului, Monica Babuc a spus că încă nu a luat o decizie, dar lucrul acesta nu e exclus.

„Dar cu siguranță vor fi și alți candidați. Ne propunem să fie o alegere democratică. Vom discuta colegial pentru a vedea cine are cea mai mare șansă din punctul de vedere al susținerii membrilor și a încrederii pe care trebuie să o aibă orice lider pentru a obține noi realizări”, a spus președintele interimar al PDM.

Monica Babuc a mai spus că există mai mulți colegi care ar putea candida la șefia partidului, se discută acest lucru.

Totodată, ea a precizat că „Dumitru Diacov declară că nu pretinde la nicio funcție de conducere în partid”, iar Pavel Filip „a procedat bărbătește, asumându-și la alegeri faptul că partidul n-a devenit parlamentar. Din câte cunoaștem, dumnealui este mereu pregătit să pună umărul în dezvoltarea partidului, dar mai puțin să candideze la funcția de președinte al partidului.” „Dar nu se exclude nimic”, a adăugat fostul ministru.

TRIBUNA amintește: Pavel Filip a demisionat din funcția de președinte al PDM la 16 octombrie 2021. Atunci el a declarat că a dorit să anunțe decizia dată imediat după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, însă a vrut să lase partidul „într-un sediu nou, cu bugetul și cheltuielile planificate până în 2023, cu staff funcțional și gata de muncă”. Astfel, Monica Babuc a preluat interimatul funcției de președinte al PDM.

 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...