[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important2 Iunie 2022 09:00

(ACUM 1 AN) „Puterea Oamenilor” a depus actele

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 2 iunie 2021.

Anunţul PPRM

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) a anunțat că nu va participa în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și a îndemnat membrii și susținătorii săi să sprijine partidele care promovează interesul național și vectorul proeuropean de dezvoltare a țării.

Conferința Monicăi Babuc

Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, ex-ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre prevederile din Planul de țară „Moldova Altfel” ce țineau de domeniile educației și culturii.

„Puterea Oamenilor” a depus actele

Partidul „Puterea Oamenilor”, condus de Ruslan Codreanu, a depus actele la Comisia Electorală Centrală în vederea participării la alegerile din 11 iulie. Lista prezentată de partid includea 57 de candidați.

Decizia Partidului „Pro Moldova”

Andrian Candu, președintele Partidului „Pro Moldova”, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat că formațiunea nu va participa în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate și a lansat o campanie de informare și mobilizare, ce presupunea deconspirarea minciunilor și promisiunilor false din campania electorală.

Briefingul socialiștilor

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, în cadrul unui briefing de presă, a atenționat asupra „planului devastator pus la cale de către partidele de dreapta și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a lichida, după alegerile parlamentare anticipate, 2/3 din raioanele și satele din Republica Moldova la insistența Fondului Monetar Internațional”.

Evenimentul Platformei DA

Platforma DA s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Evenimentul a avut loc la sediul formațiunii.

Hotărârea Comisiei Europene

Comisia Europeană a aprobat un plan de recuperare economică pentru Republica Moldova, în perioada 2021-2024, în valoare de 600 mln. euro. Șeful statului, președintele PAS, dar și alți oficiali au salutat decizia Comisiei.

PUN – înregistrat în cursă

Partidul Unității Naționale (PUN) a fost înregistrat în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Modificări operate de CEC

CEC a operat modificări la Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video în secțiile de votare. Astfel, sistemul, care nu are conexiune la rețeaua internet, urma să fie funcțional și activ doar în ziua votării, de la demararea operațiunilor electorale preparatorii privind deschiderea secției de votare și până la finalizarea procesului de totalizare a rezultatelor votării de către membrii biroului electoral al secției de votare.

Vizita lui Igor Dodon

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon s-a aflat într-o vizită în raionul Basarabeasca. El a discutat cu cetățenii din mai multe localități.

Maia Sandu, la Căușeni

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a întreprins o vizită de lucru în raionul Căușeni, unde a discutat cu cetățenii.

sursa: Almanah Politic-2021

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...