[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important15 Mai 2022 16:00

Omul săptămânii: Dinu Plîngău, președintele Platformei Demnitate și Adevăr

Omul acestei săptămâni este Dinu Plîngău, noul președinte al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), care, în aceste zile, și-a început activitatea oficial în această postură, informează TRIBUNA.

Dinu Plîngău a fost ales președinte al Platformei la Congresul din 8 mai curent, având Programul „Moldova Inteligentă”.

„În zilele ce urmează voi începe o largă dezbatere privind crearea Biroului Executiv al partidului, voi avea întâlniri cu organizațiile partenere ale Platformei Demnitate și Adevăr și voi participa la Congresul PPE de la Rotterdam, la invitația Președintelui Donald Tusk”, a comunicat politicianul, imediat după alegerea în funcție.

Totodată, Dinu Plîngău a spus că oameni noi din toată țara doresc să se alăture Platformei DA, urmare a Congresului de duminică.

„Mult mă bucură că exercițiul democratic al Platformei Demnitate și Adevăr a mobilizat oameni noi din toate colțurile Republicii ce vor să se alăture echipei noastre, să facă o politică inteligentă, civilizată, modernă. Îi așteptăm pe toți care împărtășesc valorile noastre în echipă”, a spus președintele Platformei DA.

De asemenea, în această săptămână, el a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, mai multe acte cu privire la fraudarea și trucarea mai multor licitații din domeniul energetic, cerând demisia ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, dar și a participat la câteva emisiuni televizate.

TRIBUNA precizează: Dinu Plîngău s-a născut la 13 aprilie 1994, la Edineț. A a studiat dreptul la Universitatea de Stat din Moldova, obținând licență și master. Până a deveni deputat, s-a manifestat ca activist. În 2014, a fondat Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”, unde deține și calitatea de președinte. Împreună cu aceștia, în ianuarie, 2015, Plîngău a organizat primul protest împotriva furtului miliardului din sistemul financiar-bancar. Ulterior, a participat la protestele organizate de Platforma Civică Demnitate și Adevăr, condusă de Andrei Năstase. În 2016, a devenit membru al noului Partid Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” și în septembrie 2017 a fost ales președinte al Organizației de Tineret al Platformei DA. Este, de asemenea, co-fondator și membru al Asociației pentru Dezvoltarea Democrației DECID. A candidat la alegerile parlamentare din 2019 atât pe circumscripția națională, cât și pe Circumscripția uninominală nr. 3 Edineț din partea Blocului electoral ACUM, din care făcea parte partidul său. La Edineț a fost învins de candidatul Partidului Democrat din Moldova, dar a ajuns în cele din urmă deputat pe listă de partid. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în legislatura 2019-2021 – cel mai tânăr deputat din legislatura respectivă. La 13 iulie 2021 a devenit președintele interimar al Platformei DA, ulterior fiind ales președintele formațiunii în cadrul congresului partidului din 8 mai 2022.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...