[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii7 Decembrie 2021 06:00

Opinie: În actualul context niciun primar ales nu va avea legitimitate… Organizarea unor noi alegeri la Bălți e cea mai bună soluție

Jurnalistul Victor Nichituș e de părere că soluția cea mai bună la moment este anularea scrutinului curent pentru Primăria municipiului Bălți și organizarea unor noi alegeri, or, indiferent cine va câștiga turul doi stabilit pentru 19 decembrie curent – nu va avea legitimitate morală și politică, informează TRIBUNA.

Nichituș a notat, într-o postare pe Facebook, că PAS a anunțat că-și retrage candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți din competiția electorală, după ce autoritatea electorală centrală a stabilit data turului doi al alegerilor din municipiul Bălți pentru 19 decembrie.

„În hotărârea CEC este anunțat faptul că înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obținute în primul tur de scrutin. Dacă unul din cei doi candidați se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfășura între candidatul rămas și următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur, se arată în comunicatul CEC.

Foarte bine că reprezentantul PAS este retras din cursa electorală.

Dar nu îmi este deloc clar cine va fi înscris în buletinul de vot alături de Grigorișin, Nesterovschi?”, a întrebat el.

Potrivit jurnalistului, „probabil, la mișcarea politică a celor de la PAS, una isteață, de altfel, Partidul Socialiștilor/Partidul Comuniștilor ar trebui, să anunțe, la rândul lor, că și ei îl retrag din cursă pe Alexandru Nesterovschi.”

„Rămânerea în cursă a candidatului socialist/comunist legitimează eventuale scenarii conspiraționiste între PAS și BECS”, a menționat el.

Totodată, Nichituș a reiterat că în Codul Electoral nu este prevăzută includerea automată a altui concurent electoral în cazul în care cineva care a ajuns în turul doi se retrage.

„Consider că solicitarea de organizare a unor noi alegeri în municipiul Bălți, enunțată de Arina Spătaru este cea mai bună soluție în actuala situație în care s-a trezit autoritatea electorală centrală.

În actualul context creat, nici un câștigător al Primăria Bălți nu va avea legitimitate morală și politică pentru a conduce orașul”, a conchis liderul de opinie.

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...