[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii7 Decembrie 2021 12:00

Expert: Dacă Marina Tauber ar ocupa funcția de primar de Bălți, ar putea ajunge lider național

În opinia doctorului în drept Pavel Midrigan, dacă Marina Tauber – vicepreședintele Partidului „Șor”, ar ocupa funcția de primar general al municipiului Bălți, atunci ea ar putea ajunge lider politic de nivel național, informează TRIBUNA.

Expertul, pentru Radio Sputnik Moldova, a menționat că guvernarea s-ar fi temut de o eventuală creștere a activității și influenței Marinei Tauber și întărirea pozițiilor Partidului „Șor”, în cazul în care în municipiul Bălți s-ar fi făcut „măcar jumătate” din ce este acum în Orhei.

„Careva obiecții față de candidatul Partidului „Șor”, Marina Tauber, înainte de declanșarea alegerilor locale noi în municipiul Bălți nu au fost înregistrate. După care a urmat primul tur, care a fost declarat legal. Dacă au fost comise încălcări în primul tur, urmau ca primul tur al alegerilor să fie invalidat și atunci se adopta o altă hotărâre. Iată că atunci când s-au trezit că Marina Tauber aproape că a câștigat în primul tur, și-au pus mâinile în cap”, a declarat el.

Midrigan a mai spus, pentru sursa citată, că la fiecare scrutin din Republica Moldova au existat încălcări, însă acestea nu au avut influență decisivă asupra rezultatului final. Potrivit spuselor sale, puteau fi întocmite niște procese verbale de unele contravenții sau chiar amendat candidatul, dar nicidecum să fie scos din cursa electorală.

Totodată, el s-a referit și la hotărârea privind desfășurarea turului doi. „Avem cazuri când între primul și al doilea tur al alegerilor, unii candidați, dintre cei doi desemnați pentru turul doi, decedau. Și, atunci, s-a luat decizia că se va desfășura turul doi cu un candidat. Noi avem un șir de primari, care au câștigat anume că era un singur candidat. Nu e nimic nou”, a spus doctorul în drept.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...