[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important4 Decembrie 2021 08:00

Anatol Țăranu, despre „calea cea mai scurtă și sigură de integrare europeană”

Reforma cardinală europeană în societatea moldovenească cel mai lesne poate să se înfăptuiască cu aportul și participarea nemijlocită a României, membru al Uniunii Europene. Concluzia a fost făcută de analistul politic Anatol Țăranu, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, cooperarea strânsă cu elemente de integrare economică, socială, culturală și politică între Republica Moldova și România este calea cea mai scurtă și sigură de integrare europeană.

„Și unul din primii pași de făcut pe această cale ar fi reconfirmarea oficială a caracterului relațiilor moldo-române ca relații între două state românești. În așa fel se va obține diminuarea elanului dezbaterii demobilizante identitare în societatea moldovenească, se vor crea premise reale pentru depășirea clișeelor ideologice implantate în mentalul colectiv de politicile imperialiste din trecut și prezent”, a declarat el, în cadrul unei analize publicată pe ipn.md.

Anatol Țăranu a spus că, în caz dacă ratăm această oportunitate unică de intensificare a reformei europene în Republica Moldova, riscăm să atingem nivelul de azi de dezvoltare a unor asemenea state europene ca Estonia, peste cinzeci de ani. „O perspectivă debordantă, care condamnă încă niște generații în Republica Moldova la sărăcie și mizerie”, a conchis comentatorul.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...