[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Noiembrie 2021 16:00

Bașcanul Găgăuziei: Ne confruntăm cu o criză de încredere unii în alții și o criză de respect reciproc

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah a participat la liturghie din Mănăstirea de Maici Sfântul Dumitru din municipiul Ceadîr-Lunga. Locuitorii din Ceadîr-Lunga sărbătoresc anual Hramul localității, în ziua sărbătorii naționale găgăuze „Casîm” și în Ziua de Pomenire a Sfântului Mare Mucenic Dumitru Solunski, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, Bașcanul, la finalul slujbei, i-a felicitat pe enoriași cu ocazia sărbătorii, menționând importanța acestei zile pentru fiecare locuitor al Găgăuziei.

„Trebuie să păstrăm valorile, care ne unesc și această sărbătoare e o parte importantă în lista acestor valori. Astăzi țara noastră, ca și întreaga lume, se confruntă cu crize grave: criza pandemică, criza economică, criza socială. Pe lângă astea, confruntăm o criză de încredere unii în alții și o criză de respect reciproc.

Această sărbătoare ne amintește că suntem puternici atunci când ne apreciem reciproc, ne respectăm reciproc și ne ajutăm apropiații. Vă îndemn să avem grijă de cei dragi și să prețuim sănătatea. Părinții noștri au trăit în condiții mai puțin bune, dar au trăit în mai multă fericiți. Au construit nivelul nostru de viața de azi și au crescut copii, ne-au arătat exemple de respect reciproc, de care avem nevoie acum”, a spus Irina Vlah.

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Credeți că sunt necesare remanieri în Guvern?

    View Results

    Loading ... Loading ...