[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Comentarii3 Noiembrie 2021 06:30

Nicolae Negru: Nu cred eu că nu s-a discutat despre Transnistria, cred că s-au înțeles să nu vorbească despre ea

„Nu cred eu că nu s-a discutat despre Transnistria, cred că s-au înțeles să nu vorbească despre ea, fiindcă sunt anumite probleme și au zis să le lase la o parte, să nu le atingă, fiindcă dacă le ating, atunci nu mai semnează niciun contract” – a declarat analistul politic Nicolae Negru cu referire la semnarea acordului cu Gazprom, informează TRIBUNA.

Editorialistul, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, a adăugat în context: „Asta cred eu și, probabil, dacă ceva nu este în protocol, e ceva în contract acolo scris, despre care noi nu știm, pentru că contractul e secret, așa au zis, că e secret comercial.”

Fiind întrebat în ce condiții totuși regiunea transnistreană va fi asigurată cu gaze din partea Federației Ruse, dacă Republica Moldova a refuzat și n-a semnat niciun angajament cu referire la regiunea transnistreană, Negru a spus: „Păi are nevoie Rusia să întrebe de noi?”.

„Gazele trec pe acolo, ei își iau cât doresc și ceea ce mai rămâne vine la noi, așa că cred că s-a discutat lucrul acesta. Repet, cred că ceva este în contract scris, vom afla poate cu timpul, deocamdată nu știm nimic”, a subliniat liderul de opinie.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...