[ X ]
[ X ]
Important21 Octombrie 2021 06:30

Președinte de partid: R. Moldova are suficiente pârghii să dicteze anumite lucruri cel puțin în relația cu regiunea transnistreană

„Regiunea Transnistreană putea fi un punct forte în negocierile cu parte rusă. Mai mult de 2/3 din gazul consumat de regiunea respectivă merge pe activitatea afacerilor ce întrețin separatismul și umplerea buzunarelor unor oligarhi din Federația Rusă”. Declarația a fost făcută de fostul deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Dinu Plîngău, președinte interimar al formațiunii, informează TRIBUNA.

Potrivit politicianului, cedările constante și umilitoare sub pretextul protejării cetățenilor noștri în detrimentul contribuabililor de bună credință nu e un argument corect. „E și mai umilitor că am ajuns să primim ,,garanții” de la așa-numiții lideri separatiști în condițiile în care situația devine deja critică în unele regiuni ale Republicii Moldova. Fără gaz, dar umiliți și de reprezentanții Guvernului la MoldovaGaz”, a menționat el.

Cert este că – a remarcat Plîngău – Guvernul trebuie să aibă o poziție mult mai fermă și o comunicare adecvată în această situație complicată nu doar pentru guvernare, dar pentru toți cetățenii Republicii Moldova.

„Ajungem ca despre anumite discuții să aflăm fie de la un vice-președinte de Parlament, fie de la politicieni români și nicidecum de la cei care trebuie să comunice și să vină cu poziții oficiale. În asemenea situații, sinceritatea față de cetățeni poate fi dureroasă, dar mult mai corectă și sunt sigur că oamenii noștri au toată capacitatea de a înțelege anumite lucruri”, a mai spus liderul interimar al Platformei, adăugând că: „Republica Moldova are mai mult decât suficiente pârghii să dicteze anumite lucruri cel puțin în relația cu regiunea transnistreană, fără a primi ,,garanții” umilitoare.”

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...