[ X ]
[ X ]
Important20 Octombrie 2021 17:00

Declarație: Indiferent de opțiunea politică, că-i place Chișinăului Moscova sau nu-i place, acolo trebuia să plece Gavrilița sau Sandu

Provocarea unei crize a gazelor fără precedent și incapacitatea guvernanților de obține un preț accesibil pentru gazul natural va fi obiectul unei anchete. Declarații în acest sens au fost făcute de vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Corneliu Furculiță, informează TRIBUNA cu referire la socialistii.md.

Furculiță, în cadrul emisiunii „Acces Direct” de la NTV, a spus că responsabilii din conducerea de la Chișinău trebuie să lase la o parte propriile simpatii, să meargă la Moscova și să nu vină acasă până nu negociază un preț bun pentru moldoveni.

„Gestionarea acestei crize va fi pentru următoarea perioadă un obiect de studiu și a comisii speciale. Nu este exclus că va fi pusă și întrebarea competenței profesionale sau lipsei de acțiuni din partea unor persoane cu funcții de răspundere, fiindcă nu este un factor politic și nu este de domeniul politic de a discuta prețul și de a negocia condițiile de livrare a gazului, deoarece pe final va plăti consumatorul nostru. Indiferent de opțiunea politică, că-i place Chișinăului Moscova sau nu-i place, acolo trebuia să plece cel care real putea să negocieze un preț bun pentru cetățeni, sau Gavrilița sau Sandu. Odată fiind declarată grija față de oameni, la solicitarea unei părți, trebuia să plece cel care avea să fie primit. Dacă era să fie primit Premierul, să plece Premierul, să-și ia o desagă cu pesmeți și să stea la Moscova până vine cu un preț bun. Astfel au făcut toate guvernările precedente”, a declarat politicianul.

Potrivit spuselor sale, ambițiile politice ale puterii de la Chișinău de a discuta cu alte state, decât cu furnizorul principal de gaze naturale, Federația Rusă, vor avea un impact negativ în primul rând asupra cetățenilor.

„De lipsa acestor acțiuni va fi prejudiciat consumatorul. Noi vom plăti. Vom fi limitați. Să nu dea Domnul că vor fi perioade reci, când nu vom avea gaz, fiindcă nu s-a dorit de negociat cu Moscova, s-a plecat la Varșovia, în altă parte. Adică se dorește ceva pe criterii politice, dar în final se va obține un preț majorat pentru consumatori, doar din considerentul politic că nu mă duc la Moscova că îmi va afecta imaginea. Este o lipsă de răspundere și o gestionare proastă a situației”, a remarcat Furculiță.

Totodată, deputatul a menționat că din cauza creșterii tarifelor la gaze vor urma și alte majorări de prețuri și tarife. „Având un preț mai mare decât cel posibil de obținut, repet va fi și studiul unei anchete, fiindcă acele persoane care au avut în funcția lor să negocieze un preț acceptabil pentru toți, deoarece dacă Moldova va plăti un preț mai mare decât ceilalți din regiune, aceasta va fi o crimă față de propriul popor”, a conchis el.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...