[ X ]
[ X ]
Important18 Octombrie 2021 06:00

Nicolae Negru: Deocamdată, cetățenii sunt în așteptare, nu arde încă, dar mâine-poimâine o să înceapă să ardă

Analistul politic Nicolae Negru afirmă că „euforia postelectorală începe să scadă desigur, se confruntă actuala guvernare cu viața reală”, informează TRIBUNA.

„A existat o anumită inerție până acum, sondajele totuși arată destul de bine, sondajele pe care le avem noi arată destul de bine pentru actuala guvernare, mult mai bine decât cred cei din opoziție, comuniștii și socialiștii. Dar asta e! Se confruntă cu viața reală, trenul merge la deal sau mașina merge la deal și acum trebuie să se descurce în această situație. Opoziția desigur că ar dori, deci aproape că îți spune lucrul acesta – cu cât mai rău, cu atât mai bine. Auziți ce strigăte triumfale că, iată, au să crească tarifele, au să crească prețurile la gaze, că nu ați mers sau nu ați reacționat la timp, deși s-a reacționat la timp, am și scris azi (vineri, 15 octombrie) în editorial că Maia Sandu a vorbit cu Kozak despre gaze încă în luna august, când l-a invitat. Și el a venit la invitația Maiei Sandu. Prin urmare, nu se poate spune că târziu v-ați apucat de rezolvarea acestei probleme și, da, contextul regional, contextul european e foarte dificil, pe cât de favorizați de soartă au fost PAS-iștii sau Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate, pe atât acum de loviți de soartă, loviți de această conjunctură economică regională și europeană sunt ei”, a declarat expertul, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Negru a spus că el vede din partea cetățenilor o anumită indulgență, o anumită așteptare. „Și, ați văzut, mitingul, de exemplu, de duminică – socialiștii și comuniștii i-au chemat pe cetățeni să vină la acest miting, și numărul cetățenilor nu a fost destul de mare. Atunci când nu se face organizat, atunci se vede, de fapt, atitudinea reală a cetățenilor față de o chemare, față de o inițiativă a unui partid. Prin urmare, deocamdată, eu cred că cetățenii sunt în așteptare, nu arde încă, dar mâine-poimâine o să înceapă să ardă, când se va răci vremea și când vor începe să înghețe”, a subliniat el.

De asemenea, analistul politic a constatat „o proastă strategie de comunicare sau chiar o lipsă de strategie de comunicare, și nu numai în domeniul pandemic.” „Guvernarea ar trebui să explice ce face, chiar și acum cu gazele sau cu creșterea prețurilor. Lumea nu este chiar atât de naivă și nu pricepe ce se întâmplă sau nu este informată, dar totuși când faci ceva, chiar și cazul Stoianoglo, când faci ceva, trebuie să explici: iată, s-a întâmplat asta și asta; asta e poziția noastră, sunt lucruri care nu depind de noi. Chiar și cu Stoianoglo intră în joc alți factori interni din procuratură, poate unii procurori au anumite sentimente față de Stoianoglo…”, a menționat Negru.

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...