[ X ]
[ X ]
Important14 Octombrie 2021 14:00

(FOTO) Irina Vlah, la Sankt Petersburg, a convenit semnarea a două acorduri pentru Găgăuzia

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul unei vizite oficiale în Federația Rusă, s-a întâlnit cu Evghenii Grigoriev, Președintele Comisiei pentru Relații Externe din Sankt Petersburg. Părțile au evaluat nivelul de cooperare dintre regiuni în cadrul Acordului de cooperare comercială, economică, științifică, tehnică și umanitară semnat anterior între UTA Găgăuzia și Sankt Petersburg – una dintre forțele motrice ale cooperării interregionale a Găgăuziei cu regiunile Federației Ruse, informează TRIBUNA.

„Din momentul semnării Acordului, s-au făcut lucrări creative importante. Zeci de proiecte sociale și umanitare au fost implementate, au fost stabilite noi legături între cercurile de afaceri din Găgăuzia și Sankt Petersburg. În același timp, există o rezervă uriașă de creștere a intensității potențialului relațiilor noastre în așa domenii precum practica parlamentarismului, industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT”, a menționat Irina Vlah.

Părțile au convenit să înceapă elaborarea unui Plan de acțiuni de cooperare între UTA Găgăuzia și Sankt Petersburg pentru anii 2021-2024. Bașcanul a accentuat, că dezvoltarea infrastructurii socio-economice este o prioritate pentru conducerea Găgăuziei. În cadrul întrevederii, s-a ajuns și la un acord privind implementarea unui proiect în Găgăuzia pentru construcția Parcului „Sankt Petersburg”.

De asemenea, Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu Alexandr Beliskii, Președintele Adunării Legislative din Sankt Petersburg. Oficialii au discutat despre perspectivele cooperării dintre regiuni, concentrându-se asupra posibilităților de cooperare interparlamentară.

În cadrul întrevederii, s-a ajuns la înțelegerea semnării Acordului de cooperare între Adunarea Populară a Găgăuziei și organul legislativ din Sankt Petersburg. Documentul va fi semnat în viitorul apropiat în timpul vizitei unei delegații din Sankt Petersburg în Găgăuzia.

„Avem necesitate de exemple bune de parlamentarism și de dialog constructiv și reciproc respectuos. Suntem interesați să învățăm din experiența parlamentarilor din Sankt Petersburg pentru dezvoltarea culturii parlamentarismului în Găgăuzia, în special, și în Republica Moldova în general. În acest fel, sperăm să contribuim la creșterea eficienței Adunării Populare, ceea ce va afecta dezvoltarea social-economică a Găgăuziei”, a menționat Irina Vlah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...