[ X ]
[ X ]
Comentarii11 Octombrie 2021 06:30

Expert: Protestele nu sunt mari, dar... orice gălăgie anti-PAS este utilă pentru opoziție

Analistul politic Dionis Cenușa s-a referit la importanța și scopul protestului de ieri organizat de socialiști, informează TRIBUNA.

„Cât de mult nu și-au dorit, dar protestele anti-PAS nu au atras alte forțe politice decât pe Socialiști. Aceștia (încă) sunt considerați prea toxici.

Protestele nu sunt mari, dar dimensiunea protestului contează în orice caz pentru PSRM. Orice gălăgie anti-PAS este utilă pentru opoziție, care are poziții slăbite în actuala ecuația de putere”, a declarat el.

În opinia sa publicată pe Telegram, a remarcat “un aspect curios, dar foarte important – socialiștii nu spun niciun cuvânt despre pandemie (cu peste 1000 de cazuri de infecție, practic zilnic). Pe agenda politică a Socialiștilor sunt prețurile (din sectorul energetic) și politizarea justiției.”

„Protestul împotriva politizării justiției este esențial pentru socialiști care încearcă să se protejeze de deschiderea de urmărire penală împotriva sa (finanțarea PSRM etc.). Deci nu e vorba doar despre capitalizarea nemulțumirii publice legate de cazul lui Stoianoglo, ci în primul rând propria siguranța politică și respectiv neatingerea de către justiție”, a conchis expertul.

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...