[ X ]
[ X ]
Important25 Septembrie 2021 13:00

Declarație: Adevărul e că mesajul Președintelui Biden nu e despre Moldova și nici despre moldoveni - mesajul e despre...

„Pe unii mesajul Președintelui Biden îi face mândri. Pe mine mai puțin. Adevărul e că mesajul Președintelui Biden nu e despre Moldova și nici despre moldoveni – mesajul e despre reușitele și nereușitele eforturilor administrației SUA în spațiul euroasiatic” – a declarat Vitalie Dragancea, expert în comunicare, ex-consilier al Premierului, informează TRIBUNA.

Despre cât de mândri ne putem simți noi – a spus el – cel mai bine vorbesc miile de tineri, care pleacă anual din Moldova; localitățile depopulate; populația îmbătrânită; insuficiența oportunităților de orice fel și neîncrederea într-un viitor mai bun.

„Despre cum și ce a schimbat guvernarea nouă – care momentan place administrației SUA – rămâne să decidă fiecare cetățean al Moldovei.

Administrația SUA a încercat să compenseze cu „mândria” noastră loviturile de imagine, primite în Afganistan. Au nevoie să umple cumva golul format acolo. Noi, însă, așa și nu am învățat să gândim cu capul nostru și ne bucurăm zgomotos de lumina scurtă a artificiilor”, a menționat expertul.

Dragancea a mai spus că, odată cu venirea noului Președinte în fruntea statului, dezbinarea socială e și mai mare, iar țara a fost „scoasă din izolare” și implicată într-o prietenie „împotriva Rusiei”.

„Am primit o democrație autocrată; un cult al personalității (lipsită de cumsecădenie); un lanț nesfârșit de episoade de judecată televizată; o politică de personal liberă de bun simț; și o guvernare, care nu are treabă cu multe, inclusiv cu negocierea prețului pentru gazele naturale. Cam astea-s motivele mândriei noastre. Mândria e altceva. Mândria e un sentiment tăcut și totodată puternic. Mândria adevărată nu are nevoie de recunoașterea administrațiilor SUA și a Rusiei. Mândria, care va avea în spate realizările noastre, ne va face fericiți cu adevărat”, a conchis el.

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...