[ X ]
[ X ]
Important21 Septembrie 2021 06:30

Președintele CEC ar putea fi revocat, deoarece a fost ales până la numirea tuturor membrilor? Un membru al Comisiei a pus punctele pe „i”!

Pavel Postica, membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC) – desemnat de șeful statului, s-a referit la alegerea noului președinte al Comisiei, cu prezența a 6 membri din 9, și a spus că dacă vor exista dubii cu privire la această numire, atunci poate fi inițiată procedura de revocare din funcție, informează TRIBUNA.

„În principiu, Codul electoral ne oferă posibilitatea ca noi să alegem organele de conducere în decurs de 15 zile, dar noi am decis de comun acord a alege președintele Comisiei Electorale Centrale, așa încât să deblocăm activitatea, am zis că încă în data de 15 septembrie a expirat mandatul precedentei componențe al Comisiei Electorale Centrale și, doi la mână – în scurt timp, mâine-poimâine, cred că în primele zile ale săptămânii viitoare urmează să fie lansată perioada electorală pentru alegerile parțiale din municipiul Bălți și alte 14 sau 15 localități, lucru care nu ar fi fost posibil dacă nu era funcțională Comisia Electorală Centrală”, a declarat membrul CEC, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, precizând că din acest motiv au mers „pe această soluție”.

Postica a spus că au ales doar președintele Comisiei Electorale Centrale nu și vicepreședintele și secretarul Comisiei Electorale Centrale, oferind posibilitatea inclusiv colegilor noi care vor veni să participe, dacă o să vrea, să-și înainteze candidatura pentru pozițiile respective. „Și – de ce nu? – dacă vor avea dubii rezonabile vizavi de alegerea făcută de noi, de cei 6 membri, să inițieze procedura de revocare. Deci, nu este absolut nicio problemă în acest sens”, a conchis el.

Totodată, pentru sursa citată, membrul CEC a spus că e de părere că trebuie să schimbe mecanismul de numire a membrilor, „așa încât să fie reprezentate toate cele trei puteri și toți membrii Comisiei Electorale Centrale să activeze permanent, și nu doar 3, așa cum este la momentul de față.”

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...