[ X ]
[ X ]
Comentarii15 Septembrie 2021 06:00

Nicolae Negru: Paradoxal - a câștigat Maia Sandu, a câștigat PAS, dar nu există certitudinea că lucrurile merg într-o direcție necesară

„E o atmosferă confuză. Paradoxal, a câștigat Maia Sandu, a câștigat PAS, a câștigat foarte convingător, dar cu toate astea nu există această certitudine că lucrurile merg într-o direcție necesară” – a declarat analistul politic Nicolae Negru, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, nu există certitudine, văzând în ce constă această mare curățenie care a fost anunțată, și există nemulțumiri chiar și în rândurile celor care au votat acest partid, care au votat-o pe Maia Sandu. „Să zicem, unele cadre, care sunt, chipurile, noi, dar de fapt nu chiar atât de noi și nu chiar atât de curate, dacă s-a ajuns la aceea că, spune președinte Maia Sandu, unii nu doresc să vină să lucreze împreună cu actuala guvernare, fiindcă, având proprietăți, care, prezumtiv, au fost câștigate cinstit, dar se tem că vor fi acuzați”, a menționat el, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Expertul a spus că i se pare că aici e un lucru nu tocmai clar: „dacă ai câștigat cinstit, de ce te-ai teme să fii acuzat sau de ce te-ai teme să declari absolut toate proprietățile tale?”

„Pe urmă, alte persoane au fost bine mersi sau au slujit cu devotament în ale regimuri și acuma, cumva, sunt selectate ca oameni buni. Desigur că ridică anumite semne de întrebare. Pe urmă, într-un în fel sau altul, și guvernarea este de vină, fiindcă a creat această iluzie: timpurile bune vor începe instantaneu, va lua puterea PAS, va lua puterea Maia Sandu și totul va merge foarte bine de acum înainte! Iată, vedem că nu e chiar așa. Sunt probleme obiective. Corupția desigur că e o problemă foarte gravă, dar nu numai corupția e problema care ține pe loc sau, mai bine zis, ne afundă pe noi în această criză”, a subliniat expertul.

E adevărat – a mai spus liderul de opinie – corupția trebuie dezrădăcinată, dar situația e mai complexă. „Dacă privim atât de unilaterală lucrurile, atunci am putea să nu reușim. Trebuie să vedem în toate complexitatea, adică să fie o abordare de sistem, nu o abordare pe o singură latură, așa cum vedem până acuma. Că e ca la studentul acela care la examenul de la Institutul Agricol, care era întrebat și totul se reducea la păduchi, castravetele e cu păduchi și așa mai departe. Aici absolut totul se rezumă la problema de corupție: problema transnistreană e problema de corupție, problema resurselor energetice și așa mai departe, a independenței noastre energetice, e de corupție”, a conchis Negru.

 

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...