[ X ]
[ X ]
Comentarii10 Septembrie 2021 06:30

Analist politic: Înclin să cred că și soarta lui Alexandr Stoianoglo este, într-un fel, deja decisă de actuala guvernare și probabil că…

Analistul politic Victor Ciobanu e de părere că soarta Procurorului General deja e decisă de actuala guvernare și se va sfârși cu demisia acestuia, informează TRIBUNA.

„Deocamdată asistăm la un război mai mult mediatic între procurorul general și actuala guvernare, pentru că vedem că ei comunică prin intermediul presei și al Facebook-ului, deci fac declarații tari și de o parte, și de alta. În ultimul timp am observat o „înmuiere” a poziției procurorului general, care mai întâi a fost mult mai dură, pe urmă a propus anumite colaborări și iată că prin ultimul mesaj iarăși propune o colaborare împreună cu guvernul și parlamentul în vederea elaborării unei strategii complexe de recuperare a banilor fraudați”, a declarat el, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Și atunci – a remarcat expertul – apare întrebarea firească: ce a făcut procuratura până acum, pentru că strategia în fond este simplă – se caută banii, se găsesc, se arestează activele respective și se recuperează banii?

„Și în niciunul din aceste puncte eu nu văd nici rolul parlamentului, ca organ legislativ, nici rolul executivului, pentru că nu guvernul recuperează banii, pentru asta sunt organele abilitate”, a menționat Ciobanu, adăugând: „Și atunci iarăși revenim la aceeași întrebare retorică: ce a făcut procuratura până acum, haideți dacă nu 7 ani de la fraudă, dar cel puțin 2 ani de când dl Stoianoglo este numit în funcția de procuror general?”

Deci – a mai declarat analistul – dacă o spunea la învestire și la începutul mandatului era, probabil, ceva firesc, acum însă i se pare deja prea târziu. „De aceea înclin să cred că și soarta lui este, într-un fel, deja decisă de actuala guvernare și probabil că până la urmă se va sfârșit cu demisia”, a conchis liderul de opinie.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...