[ X ]
[ X ]
Breaking news9 Martie 2021 06:00

Analist politic: Îmi este teamă că în data de 23 martie vom ajunge fix în punctul zero

“Deocamdată nu văd o rezolvare care ar fi agreată de ambele părți sau, cel puțin, să conducă la un rezultat. Și îmi este teamă că ajungem iarăși în data de 23 (martie), în care curtea reconfirmă decizia sa și spune că conflictele politice se rezolvă de către politicieni și-i trimite la negocieri din nou și ajungem fix în punctul zero” – declarațiile au fost făcute de analistul politic Victor Ciobanu, într-un interviu pentru Europa Liberă, informează TRIBUNA. 

De aceea, analistul a spus că el crede că tactica, cel puțin a Președinției, trebuie schimbată deja, pentru că nu vede, fără anumite negocieri, ieșire din această situație.

“Suntem în așteptare și sper foarte mult că exact pe calea asta se va merge. Și atunci, dacă iarăși ajungem la aritmetica parlamentului, doar o înțelegere cu socialiștii, pentru că PAS împreună cu socialiștii fac majoritate aritmetică de a merge la alegeri ar putea conduce la rezolvarea acestui impas. Am văzut și declarațiile ex-președintelui Dodon, care a prezentat mai multe scenarii din care a insistat mai mult pe dialog. Deci ar fi dispuși și socialiștii să iasă cumva din această situație, pentru că nu cred că le prinde bine concubinajul în majoritate cu Șor și în timp probabil asta va conduce la căderea și mai mare a ratingului socialiștilor, de aceea eu cred că ei ar trebui să fie interesați în declanșarea alegerilor anticipate, așa cum au spus-o exact după demisia guvernului Chicu, pentru că acesta a fost motivul invocat. Atunci, socialiștii erau siguri că se va merge la aceste alegeri, doar că nu s-a ajuns la o formulă și acum n-au decât să discute, să se închidă într-o încăpere și să discute până va ieși fumul alb, care va însemna ceva de genul că ei convin ca dna președintă să înainteze un candidat, iar socialiștii se obligă să nu-l voteze. Și atunci jocul este făcut. Asta ar fi o variantă cu rezultat, doar că trebuie de văzut care sunt interesele socialiștilor și ce vor cere în schimb”, a subliniat Ciobanu.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...