[ X ]
[ X ]
Important5 August 2021 13:21

Șor: Cel mai probabil vom sprijini Guvernul Gavrilița. Noi cerem un singur lucru de la noua putere

Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va vota, cel mai probabil, pentru Guvernul Nataliei Gavrilița, dar cerem în schimb de la noua guvernare să respecte  opțiunea de vot a alegătorilor. Este afirmația liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Totodată, el își exprimă speranța că noua putere va demonstra mai puțin patos și aroganță și va da dovadă de mai multă rațiune și responsabilitate în soluționarea problemelor țării. Iar una dintre acestea este recuperarea miliardului, informează TRIBUNA cu referire la pagina web a formațiunii.

Ilan Șor a precizat că decizia finală privind votul pentru noul Guvern va fi luată de către fracțiunea „ȘOR”, la ședința care va avea loc în această seară. Cel mai probabil, decizia va fi una pozitivă.

„Cel mai probabil vom sprijini Guvernul Gavrilița. Vom vota în avans. Nu așteptăm nicio solicitare și nici recunoștință. Noi cerem un singur lucru de la noua putere: să respecte alegerea cetățenilor noștri care au votat pentru alte formațiuni politice, inclusiv pentru Partidul „ȘOR”, a declarat Ilan Șor într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că lista candidaților pentru funcția de ministru seamănă cu o „întâlnire de partid”, iar în privința profesionalismului acestora apar multe semne de întrebare. Cu toate acestea, Partidul „ȘOR” optează pentru numirea cât mai rapidă a Guvernului, pentru ca acesta să înceapă, în cele din urmă, să rezolve problemele care s-au adunat.

„Facem acest lucru nu pentru ca să fim pe placul lui Gavrilița, Sandu sau a altcuiva. Vom face asta din profund respect pentru alegerea poporului, care, de această dată, a decis să încredințeze puterea unei singure forțe politice. Mi se pare o prostie să ignori acest fapt sau să pretinzi că nu s-a întâmplat asta. Am afirmat în repetate rânduri că mergem în Parlament ca să lucrăm pentru oameni, cetățeni ai Moldovei noastre”, a mai menționat liderul Partidului „ȘOR”. 

Printre principalele probleme pe care noua guvernare ar trebui să le rezolve, în opinia lui Ilan Șor, se numără recuperarea miliardului furat de la bănci. El a reamintit faptul că a oferit o soluție eficientă în acest sens. Mai exact, foștii acționari sunt gata să cumpere portofoliul de credite neperformante, după care să-și recupereze banii de la adevărații beneficiari ai fraudei bancare.

„Rezolvarea acestei probleme este necesară nu pentru mine, nu pentru Sandu și nici pentru Gavrilița, ci pentru cetățenii Republicii Moldova. Sarcina principală în acest moment este de a returna miliardul în haznaua statului, astfel încât cetățenii noștri să aibă foloase din asta”, a mai declarat Ilan Șor.

Ilan Șor promite că, în curând, va oferi noi detalii despre implicarea funcționarilor în furtul miliardului. Liderul Partidului „ȘOR” mai speră că, spre deosebire de Guvernul precedent, noua putere va fi ghidată de interesele oamenilor și nu de răzbunare politică.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...