[ X ]
[ X ]
Important19 Iulie 2021 07:00

Recordurile scrutinului din 11 iulie: Cel mai cheltuitor, cel mai scump vot...

Alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent au avut loc și au generat o serie de recorduri, așa cum se întâmplă, de altfel, la fiecare scrutin. TRIBUNA a elaborat un clasament al 5 cele mai curioase recorduri legate de acest eveniment.  

Prima poziție în clasament este:  „Un partid a obținut majoritate parlamentară. Primul record înregistrat în aceste alegeri este rezultatul obținut de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – 52,80%, care, a primit astfel posibilitatea de a deține o majoritate confortabilă în viitorul Parlament (aproximativ 63 de mandate) și să învestească propriul Guvern pentru următorii 4 ani.”

Al doilea loc din top îl ocupă: „Cel mai mare rezultat al unui partid de dreapta. PAS nu doar că a obținut cel mai mare scor în aceste alegeri, dar deține și cel mai bun rezultat în alegeri dintre partidele de dreapta de la independență încoace. Până acum cel mai bun scor a fost înregistrat de Partidul Liberal Democrat din Moldova – la scrutinul parlamentar anticipat din 28 noiembrie 2010, când a obținut 29,42% la sută din voturile alegătorilor, fiind reprezentat în Parlament de 32 deputați.”

Clasamentul integral poate fi accesat AICI.

 

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...