[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important14 Iulie 2021 17:00

Ex-Premierul Filat: Dacă PAS nu va reuși în reforma justiției, toate vorbele despre investiții și creștere economică vor fi doar zvâcniri

Fostul Premier al Republicii Moldova, Vladimir Filat a declarat că, dacă Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va reuși în reformarea justiției, nu se va întâmpla nimic, informează TRIBUNA.

„Aici nu vorbim doar de judecători, sistemul judecătoresc, aici vorbim de întreg sistemul de drept – Procuratura, CNA, Ministerul de Interne. Fără o reformă care să ofere cetățeanului o garanție de justiție, nu se va întâmpla nimic. Toate vorbele despre atragerea investițiilor, despre creșterea economică, totul vor fi doar declarații și zvâcniri. Durabil va putea fi construit în Republica Moldova un stat funcțional atunci când vom avea o justiție funcțională. De aceea nu putem vorbi despre utopie – vor reuși sau nu vor reuși – sunt obligați! Eu cred că vor reuși, doar că reforma aceasta trebuie să fie făcută una corectă, dar nu grăbită ca și abordare”, a declarat Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Filat susține că, primele lucruri care trebuie făcute țin de Consiliul Superior al Magistraturii,cu tot ce înseamnă activitatea acestei instituții. „Atâta timp cât nu va fi echilibru între libertatea judecătorului de a lua decizii în baza legii, iar pe partea cealaltă sancționarea judecătorului care nu a luat decizii legale, justiție nu vom avea”, a precizat fostul Premier.

Totodată, Vlad Filat a venit cu un sfat către PAS: „Sfatul meu către PAS – să nu asculte sfaturile altora! Ei au mers în fața oamenilor, ei și-au asumat angajamentul și ei au obținut acest vot de încredere. Ei sunt cei care trebuie să se întrunească, să discute și să ia decizii”.

Cristina Jicol

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...