[ X ]
[ X ]
Important7 Iunie 2021 06:30

Plecările din Parlamentul de legislatura a X-a. Primii trei au renunțat la mandat în aceeași zi pentru...

Au fost aleși în funcția de deputat la alegerile parlamentare ordinare din 24 februarie 2019, însă unii dintre ei au renunțat la mandate, în scurt timp, majoritatea optând pentru alte funcții.

Potrivit clasamentului elaborat de TRIBUNA – „TOP-13 plecări din Parlamentul de legislatura a X-a”, primii trei care au plecat din Parlament au făcut-o pentru a ocupa funcții în Guvern. E vorba de Maia Sandu, Andrei Năstase și Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Maia Sandu a renunțat la mandatul de deputat, pe care l-a câștigat în circumscripția Nr. 50, la Vest de Republica Moldova, la 8 iulie 2019, optând pentru funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova, în care a fost învestită la 8 iunie acel an și pe care a deținut-o până la 12 noiembrie 2019.

Andrei Năstase a ales funcția de ministru al Afacerilor Interne, în care a fost numit la 8 iunie 2019, și a renunțat la mandatul de deputat la 8 iulie 2019, pe care l-a obținut în circumscripția nr. 33, Chișinău.

Liliana Nicolaescu-Onofrei, aleasă pe lista Blocului ACUM, a depus cererea de demisie din funcția de deputat tot la 8 iulie 2019. Ea a optat atunci pentru funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării în Guvernul Sandu.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...