[ X ]
[ X ]
Important6 Iunie 2021 10:00

TOP-13 plecări din Parlamentul de legislatura a X-a

Au fost aleși în funcția de deputat la alegerile parlamentare ordinare din 24 februarie 2019, însă unii dintre ei au renunțat la mandate, în scurt timp, majoritatea optând pentru alte funcții. Acum, după ce a fost semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și urmează alegerile anticipate, TRIBUNA a elaborat un clasament al celor care au plecat din Parlamentul de legislatura a X-a cu timp înainte ca lucrurile acestea să se întâmple.

1.Maia Sandu

Maia Sandu a renunțat la mandatul de deputat, pe care l-a câștigat în circumscripția Nr. 50, la Vest de Republica Moldova, la 8 iulie 2019, optând pentru funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova, în care a fost învestită la 8 iunie acel an și pe care a deținut-o până la 12 noiembrie 2019.

2.Andrei Năstase

Andrei Năstase a ales funcția de ministru al Afacerilor Interne, în care a fost numit la 8 iunie 2019, și a renunțat la mandatul de deputat la 8 iulie 2019, pe care l-a obținut în circumscriția nr. 33, Chișinău.

3.Liliana Nicolaescu-Onofrei

Liliana Nicolaescu-Onofrei, aleasă pe lista Blocului ACUM, a depus cererea de demisie din funcția de deputat tot la 8 iulie 2019. Ea a optat atunci pentru funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării în Guvernul Sandu.

4.Viorel Melnic

Viorel Melnic, ales deputat în circumscripția nr. 48 – Slobozia, mun. Tiraspol și Bender, a depus mandatul la 17 iulie 2019. El a spus atunci că a constatat că „rolul deputaților independenți este redus la zero”.

5.Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc, ales în circumscripția nr. 17, Nisporeni, a renunțat la mandatul de deputat la 30 iulie 2019. El a spus atunci că nu-și dorește să activeze în vreo instituție de stat, pentru că toate sunt politizate.

6.Maria Albot

Maria Albot, aleasă pe lista Partidului „Șor”, la 2 august 2019, a plecat din Parlament. Motivul a fost dorința de a reveni la Fundația „Miron Șor” și de a continua activitățile de caritate.

7.Vladimir Țurcan

Vladimir Țurcan, ales pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), și-a depus demisia din funcția de deputat după ce în august 2019 a fost numit de Parlament în funcția de judecător al Curții Constituționale.

8.Victor Gaiciuc

Victor Gaiciuc, ales deputat pe lista PSRM, și-a depus mandatul la 8 septembrie 2019, după ce a fost numit în funcțiile de consilier al președintelui în domeniul securității și apărării naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

9.Ion Ceban

Ion Ceban, ales pe lista PSRM, la 13 noiembrie 2019, a plecat din Parlament. El a optat pentru calitatea de primar general al municipiului Chișinău.

10.Constantin Botnari

Constantin Botnari, ales pe lista Partidului Democrat, la 4 decembrie 2019, a depus cerere de demisie din Parlament. El s-a retras atunci și din politică.

11.Alexandru Botnari

Alexandru Botnari, ales deputat pe circumscripția nr. 38, Hâncești, a renunțat la mandatul de deputat la 5 decembrie 2019. El a preferat funcția de primar al municipiului Hâncești.

12.Vladimir Golovatiuc

Vladimir Golovatiuc – ales parlamentar pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), la 26 ianuarie 2021, a renunțat la mandatul de deputat pentru a prelua funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă.

13.Oleg Teterea

Oleg Teterea, ales pe lista PSRM, la 12 mai curent, a renunțat la mandatul de deputat, în legătură cu angajarea la un alt post de muncă.

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...