[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Mai 2021 14:00

Omul săptămânii: Corneliu Furculiță – președintele fracțiunii PSRM din Parlament

Omul acestei săptămâni este Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din Parlament, or, în această săptămână, deputații socialiști au făcut bilanțul activității pe parcursul anilor 2019-2021 în actualul Legislativ.

Socialiștii, în cadrul unei ședințe, au examinat rezultatele activității în Legislativ, fiind remarcat faptul că fracțiunea lor a fost cea mai activă din Parlamentul de legislatura a X-a.  „În pofida faptului că această perioadă a fost foarte dificilă, pe parcursul a doi ani, fracțiunea PSRM a înaintat peste 200 de inițiative legislative, dintre care 130 au fost aprobate. Majoritatea inițiativelor legislative ale socialiștilor s-au referit la sprijinul social al populației, în special a categoriilor vulnerabile: pensionarilor, persoanelor cu dizabilități, familiilor numeroase, precum și a agricultorilor, personalului medical și alte categorii” – menționează socialiștii.

De asemenea – au mai afirmat ei – „PSRM este unica fracțiune care a ajuns în Parlament cu 35 de deputați, ulterior numărul a crescut cu încă doi după alegerile anticipate în circumscripții. Fracțiunea PSRM a demonstrat unitatea și consolidarea pe tot parcursul mandatului parlamentar”.

În această săptămână, Corneliu Furculiță a avut și mai multe întrevederi și participări la emisiuni, în cadrul cărora a făcut declarații despre alegeri: „Noi vom merge să discutăm direct cu oamenii pentru ca ei să audă ce avem de gând să facem și pentru ca noi să auzim ce așteaptă ei de la noi. Acesta va fi criteriul de bază al campaniei socialiștilor. Candidații noștri sunt profesioniști și au ce le spune cetățenilor. Oamenii vor să fie auziți și au multe de spus. De aceea, ei își pun mari speranțe în acest Parlament”.

TRIBUNA precizează: Corneliu Furculiță s-a născut la 30 iunie 1969. De meserie este agronom, absolvind Universitatea Agrară de Stat din Moldova. La Universitatea de Stat din Moldova a obținut licența în drept. Din noiembrie 2011 este, în cadrul Partidului, Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, membru al Consiliului Republican, membru al Comitetului Executiv Politic. În 2014 a fost ales pentru prima data deputat, iar în 2019 a obținut al doilea mandate, devenind președinte al fracțiunii PSRM.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...