[ X ]
[ X ]
Breaking news13 Aprilie 2021 06:30

Declarație: Participarea la alegerile Președintelui demonstrează că anume diaspora poate și trebuie să fie locomotiva Unirii

Anume diaspora poate și trebuie să fie locomotiva Unirii Republicii Moldova cu România. De această părere este fostul președinte al Parlamentului, Mihai Ghimpu, președinte de onoare al Partidului Liberal, informează TRIBUNA.

„Sper că situația politică, social-economică și cea dramatică din sistemul de sănătate a Republicii Moldova, ajutorul României în combaterea pandemiei și salvării de vieți omenești, confirmă cu prisosință, că supraviețuirea românilor moldoveni ca parte a poporului român, așezați de veacuri pe această palmă de pământ în partea stângă a Prutului, poate fi doar prin Unirea RM cu România!”, a declarat el, într-o postare pe Facebook.

Totodată, Ghimpu a subliniat că alegerile prezidențiale de anul trecut au evidențiat rolul cetățenilor plecați peste hotare.

„Participarea la vot în 2020 pentru alegerea Președintelui, în număr de 260 de mii, demonstrează că anume diaspora poate și trebuie să fie locomotiva UNIRII!”, a conchis politicianul.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...