[ X ]
[ X ]
Important10 Aprilie 2021 13:00

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare: Cu suportul echipei, am reușit să fim mereu în serviciul oamenilor

Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare a declarat că, de când a fost învestită în funcție și până acum, a avut o perioadă de activități intense, de asigurare a continuității proceselor în promovarea politicilor de reintegrare a țării și a unei interacțiuni productive pe toate platformele de dialog privind reglementarea transnistreană și cu partenerii internaționali, informează TRIBUNA.

„Este important să specific faptul că până în data de 24 decembrie 2020 am exercitat funcția de vicepremier cu mandat deplin și, până în prezent, continui activitatea în calitate de vicepremier în exercițiu”, a declarat Olga Cebotari, într-un interviu pentru portalul nostru.

Ea a mai spus că, în această perioadă s-a axat pe menținerea unei abordări active și de inițiativă permanentă în dialogul Chișinău-Tiraspol, cu identificarea unor opțiuni viabile la rezolvarea problemelor actuale și urgente înfruntate de către locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, paralel cu familiarizarea cu dosarele aflate în gestiune.

„O atenție separată am acordat fortificării capacităților instituționale atât ale Biroului politici de reintegrare (în special la componenta resurse umane calificate), cât și în vederea sporirii calității responsabililor ministeriali și departamentali de problematica transnistreană. Am fost într-un ritm de adaptare permanentă la noile provocări dictate de situația pandemică, care a complicat starea lucrurilor și în regiunea transnistreană și m-a impus să asigur o monitorizare neîncetată, cu reacții prompte la circumstanțe, ce impunea și determinări de acțiuni de intervenție în interesele legitime ale cetățenilor”, a menționat Cebotari.

Totodată, vicepremierul a mai spus că au fost momente dificile și de imprevizibilitate, dar, cu suportul echipei formate din buni profesioniști, a reușit să gestioneze într-o manieră înțeleaptă evenimentele și să fie mereu în serviciul oamenilor care au solicitat și au avut nevoie de sprijin.

Interviul integral poate fi citit AICI.

Cristina Jicol

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...