[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Martie 2021 08:00

Lucrul ce trebuie luat în calcul de către cei de la Președinție și PAS, atunci când își croiesc deciziile politice - opinia unui analist politic 

Analistul politic, Dionis Cenușă a declarat că, criza politică nu se oprește, ci se diversifică, informează TRIBUNA.

Avem o majoritate în Parlament, care nu vrea alegeri anticipate, ci guvern nou și vaccinare, cu alegeri prognozate. Mai sunt două partide – Platforma DA și PDM – care tot nu doresc anticipate imediate și ar susține un guvern anticriză autentic. Doar un partid – PAS – este pregătit să-și asume anticipatele cât mai repede”, a scris analistul, pe Facebook.

Totodată, el a menționat că, declarația adoptată ieri de către 54 de deputați nu are putere juridică mai mare decât un decret prezidențial. Dar această declarație are putere politică și este adoptată pentru a semnala Curții Constituționale, dar și comunității internaționale că Parlamentul este încă capabil să voteze pentru guverne noi.

„Sunt varii critici legate de integritatea celor din majoritatea nouă, iar ridicarea imunității celor de la Șor (Jardan și Ulanov) indică clar acest lucru. Totodată, această majoritate reușește să se mențină pe linia de plutire, conform sondajelor, din cauza priorităților urgente ale cetățenilor legate de pandemie (și mai puțin de corupție). Acest lucru trebuie luat în calcul de către cei de la Președinție și PAS, atunci când își croiesc deciziile politice”, a precizat Cenușă.

În final, el a spus: „Vedem ce spune Curtea Constituțională, pentru că cei din anturajul Maiei Sandu, inclusiv presa prietenoasă, îi păstrează convingerea că toți pașii făcuți corespund în totalitate logicii politice și constituționale. Sau Curtea îi dă dreptate lui Sandu sau îi spune să negocieze încă o dată cu fracțiunile parlamentare și să accepte candidatura lui Golovatiuc sau a altcuiva”.

 

Cristina Jicol

Alte știri la rubrica

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...