[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important27 Martie 2021 11:00

Cele patru priorități ale socialiștilor pentru perioada următoare

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), ex-Președintele țării, Igor Dodon a declarat că sunt două variante pentru perioada următoare: se numește Guvernul Golovatiuc sau nu se numește Guvernul Golovatiuc, informează TRIBUNA.

Politicianul a declarat, în cadrul emisiunii sale live „Igor Dodon Răspunde”, că, în cazul în care se înaintează Guvernul Golovatiuc, atunci săptămâna viitoare acest Guvern va fi învestit.

„În cazul în care Guvernul nu va fi numit, sunt patru priorități de bază pe care se vor concentra socialiștii împreună cu Parlamentul:

  1. mai multe vaccinuri aduse în țară;
  2. rectificarea Bugetului de Stat. Încasările la Buget sunt în creștere față de anul trecut, dar criza este încă în față. De aceea, am solicitat de la deputații socialiști urgent să pregătească modificări la Bugetul de stat, rectificarea Bugetului de stat pentru anul 2021, realocarea resurselor pentru acoperirea necesităților, în primul rând în lupta cu pandemia;
  3. ajutor pentru păturile social vulnerabile – indexarea pensiilor, ajutoare pentru oamenii bolnavi și alte categorii;
  4. impulsionarea mediului de afaceri. Statul trebuie să facă investiții în acest an în economie, drumuri, aprovizionare cu apă. Să investim în afaceri pentru a da o șansă economiei să se dezvolte”, a declarat Dodon.

Liderul PSRM a subliniat că acestea sunt prioritățile pentru următoarele luni.

„După ce vom face acest lucru putem vorbi și despre alegeri parlamentare anticipate”, a precizat Dodon.

 

Cristina Jicol

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...