[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important23 Martie 2021 12:39

Fruntaș al PSRM: Curtea a lăsat portița deschisă și a dat de înțeles că prin înaintarea lui Grosu viața nu se termină

Decizia de ieri a Curții Constituționale prezintă o continuitate logică cu hotărârile luate până în prezent și stabilește că Parlamentul are încă instrumente importante la dispoziție pentru rezolvarea crizei politice prin crearea majorității parlamentare sau alte scenarii. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Vlad Batrîncea, într-o reacție la avizul Curții, informează TRIBUNA cu referire la socialistii.md.

Parlamentarul susține că magistrații Înaltei Curți au încercat să găsească un echilibru și „au lăsat portița deschisă” pentru o nouă etapă de dialog dintre Parlament și Președinție. În decizia sa, CC a luat în calcul mai multe argumente prezentate de deputații PSRM, în special cele cu referire la organizarea unor consultări veritabile și nu mimate dintre șeful statului și fracțiunile parlamentare cu privire la identificarea unui candidat la funcția de Premier.

Totodată, socialistul afirmă că hotărârea CC stabilește că deputații pot examina și alte propuneri, dacă candidatul propus de Sandu, Igor Grosu, va fi respins de Parlament.

„CC a lăsat portița deschisă pentru altă etapă de dialog și a dat de înțeles că prin înaintarea domnului Grosu viața nu se termină”, a spus Batrîncea.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...