[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news21 Martie 2021 10:00

TOP-5 politicieni din Republica Moldova activi pe Telegram 

Telegram este rețeaua de socializare care pentru unii politicieni din Republica Moldova, de luni bune, a devenit încă un instrument de comunicare. Și chiar dacă aplicația nu este încă foarte populară pentru publicul larg autohton, câțiva politicieni sunt foarte activi și se bucură și de urmăritori, chiar mii.

1.Igor Dodon 

Igor Dodon, liderul socialiștilor este foarte activ pe această rețea. El își ține la curent cei peste 7,6 mii de urmăritori cu tot ceea ce se întâmplă în activitatea sa. Zilnic are mai multe postări și uneori informațiile și declarațiile le publică întâi pe Telegram. Canalul său nu e unul strict oficial, deseori publică și imagini din viața de zi cu zi, viața de familie. Postează și-n română, și-n rusă.

2.Mark Tkaciuk

Mark Tkaciuk, fondator al Partidul Acțiunii Colective – Congresul Civic, după ce și-a lansat canal de Telegram, a devenit mult mai activ acolo, Facebook-ul fiind lăsat pe planul doi. El face câteva postări pe zi, în limba rusă. Nu sunt doar texte despre activitatea sa, el distribuie și diverse informații utile, noutăți, opinii. Este urmărit de peste 1,4 mii persoane.

3.Ion Ceban 

Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, la fel este foarte activ pe canalul său de Telegram. Zilnic distribuie mai multe informații ce vizează activitatea sa și problemele, proiectele capitalei. Canalul e urmărit de peste 2,3 mii utilizatori. Postările, la fel, sunt în două limbi.

4.Maia Sandu 

Maia Sandu, șeful statului, și-a numit canalul de Telegram „Președintele Maia Sandu”. Deși acesta este urmărit de peste 11,1 mii de utilizatori, nu este actualizat zilnic. Canalul este mai degrabă unul oficial, fiind publicate doar unele dintre postările Președinției de pe alte rețele. Postările pot fi în română sau rusă.

5.Ion Chicu 

Ex-Premierul Ion Chicu, câteva luni în urmă, a anunțat că „migrează” de pe Facebook pe Telegram, unde este destul de activ – vine cu reacții, comentarii, poziții. La moment are peste 1,1 mii urmăritori. Postările sale sunt în limba română. Nu postează zilnic.

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...