[ X ]
[ X ]
Important19 Martie 2021 06:30

Analist politic: Propunerea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de Premier este o decizie neașteptată, care poate indica unul din aceste două lucruri

Propunerea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de Prim-ministru de către majoritatea parlamentară este o decizie neașteptată, care poate indica unul din două lucruri. De această părere este analistul politic Dionis Cenușă, informează TRIBUNA.

„PSRM propune ca Premierul sa devină o persoana acceptabilă de dreapta și de stânga și îl înaintează pe Golovatiuc (Ambasadorul moldovean de la Moscova). Decizie neașteptată, care poate indica unul din două lucruri: 1) PSRM nu vrea un candidat neafiliat cu Sandu și tot de pe dreapta (de exemplu, Andrei Năstase), cu șanse de voturi de pe dreapta și stânga; sau 2) PSRM intenționat îl numește pe Golovatiuc pentru a exploata percepția unei lupte dintre candidați geopolitici – Grosu (Occident) și Golovatiuc (Rusia)”, a declarat el, într-un comentariu pe Facebook, subliniind: „oricare din aceste două explicații arată că anticipatele sunt posibile în 2021”.

Totodată, Cenușă a spus că viteza cu care se creeaza majorități în Parlament este ieșită din comun, la fel ca și gradul redus de transparență în acest proces. „PSRM vrea să se asigure că are o candidatură pentru cazul în care Curtea Constituțională declară neconstituțional decretul Maiei Sandu pentru numirea lui Igor Grosu”, a adăugat expertul.

Potrivit spuselor sale, Igor Grosu a propus niște lucruri din care ar reieși că mai degrabă vrea să fie votat decât invers. „El ar fi un aliat de nădejde al Președintelui, dar foarte incomod pentru multă lume în Parlament”, a conchis Cenușă.

 

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...