[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important14 Martie 2021 10:00

TOP-5 emisiuni online realizate de politicieni

În ultima perioadă mai mulți politicieni au apelat la un instrument de comunicare foarte util, având în vedere prezența cetățenilor pe rețelele de socializare. Astfel, unii politicieni au pornit de la live-uri pe rețele, iar ulterior le-au transformat chiar în emisiuni permanente, care se bucură de succes. TRIBUNA a elaborat în această săptămână un clasament al 5 emisiuni online realizate de politicieni.

1. Igor Dodon – „Președintele Igor Dodon Răspunde”

Igor Dodon, liderul socialiștilor, a lansat emisiunea „Președintele Răspunde” în perioada când era șef al statului, iar acum, de mai bine de un an, tradițional, vineri dimineața, cu mici excepții, în format live sau sub format de înregistrare, emisiunea sa este difuzată pe rețelele de socializare. În cadrul acesteia, el comentează subiectele de mare actualitate, dar și răspunde la întrebările cetățenilor. Uneori face și prezentări de: birou, cărți, grădină etc.

2. Sergiu Mocanu – „În direct cu Sergiu Mocanu”

Sergiu Mocanu, președintele Partidului „Mișcarea Antimafie”, și-a făcut cont de Youtube vreo 4 ani în urmă, care acum e urmărit de peste 8 000 de persoane, și tot de atunci a pornit discuțiile pe online cu cetățenii. Emisiunea este difuzată în fiecare miercuri seară pe site-ul partidului, dar și pe rețelele de socializare. Politicianul expune pozițiile sale referitor la anumite subiecte și răspunde la întrebările primite.

3. Ion Dron – „Tu și legea”

Ion Dron, președintele Partidului pentru Oameni, Natură și Animale, a lansat propria emisiune live pe Facebook – „Tu și legea” în vremea când încă era avocat. În fiecare joi seară, actualul președinte de partid comentează câteva evenimente ale săptămânii, iar pe final răspunde la întrebările urmăritorilor, inclusiv vorbește despre partidul pe care l-a fondat. Emisiunile sunt disponibile și pe site-ul partidului.

4. Andrian Candu – „Moldovenii întreabă”

Andrian Candu, președintele Partidului „Pro Moldova”, de câteva luni, a decis să comunice cu cetățenii și prin intermediul live-urilor pe rețelele de socializare. Așa că, practic săptămânal, deputatul este live pe Facebook, la mijloc de zi, și vine cu declarații și poziții, la început, iar – o bună parte a discuției se axează pe întrebări-răspunsuri. Politicianul a denumit aceste live-uri „Moldovenii întreabă”.

5. Pavel Filip – „Concluzii la sfârșit de săptămână”

Pavel Filip, liderul Partidului Democrat din Moldova, deja de câteva săptămâni, desfășoară live-uri pe Facebook, acestea fiind denumite „Concluzii la sfârșit de săptămână”. În cadrul live-ului din prima parte a zilei de duminică, democratul vorbește despre activitatea formațiunii și pozițiile cu privire la ultimele acțiuni de pe arena politică.

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...