[ X ]
[ X ]
Breaking news13 Martie 2021 07:00

Expert: După 1 an de pandemie, rămân șocat de lipsa de coeziune, maturitate și viziune în rândul politicienilor noștri

„După 1 an de la pandemie, rămân șocat totuși de atitudinea suicidală a moldovenilor în situația în care în fiecare zi mor zeci de concetățeni, iar sistemul medical este la limită. La fel de șocat rămân de lipsa de coeziune, maturitate și viziune în rândul politicienilor noștri, care nu au venit până acum cu acțiuni ferme și consistente pentru a susține populația și economia în această perioadă gravă”. Declarația a fost făcută de Adrian Lupușor, directorul Executiv al Centrului Analitic Independent, informează TRIBUNA.

În opinia sa, astăzi sunt absolut necesare 5 pachete de măsuri:

„1. Lockdown în toata țara. Oamenii trebuie să trăiască, mănânce, lucreze și să facă cumpărături de acasă. Punct. Ieșiri doar în condiții de extremă necesitate și cu mască. Da, e dificil. Da, nu toți își pot permite. Da, am mai avut lockdown. Переживем. Omenirea a trecut prin perioade și mai dificile. Acum este prioritară salvarea vieților omenești. Restul sunt mofturi.

2. Mobilizarea armatei naționale pentru: (i) patrularea străzilor și (ii) suport medicilor.

3. Mobilizarea primarilor și bisericii, ca factor de credibilitate, pentru a promova necesitatea de a sta acasă, iar când vor fi disponibile vaccinurile – promovarea necesității de vaccinare.

4. Mobilizarea resurselor financiare interne și externe pentru măsuri de susținere a populației și firmelor în condiții de lockdown.

5. Mobilizarea întregii diplomații pentru a aduce cât mai rapid și cât mai multe doze de vaccinuri în țară”.

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...