[ X ]
[ X ]
Important22 Ianuarie 2021 07:00

Detalii despre partidul proaspăt anunțat! Ruslan Codreanu: Nu va fi al unui singur om. Creăm o comunitate de lideri

Ruslan Codreanu, ex-primar interimat al capitalei, ieri, împreună cu un grup de cetățeni, a anunțat despre lansarea unei noi inițiative politice. El a spus că partidul nu va fi unul clasic, nu are o doctrină anume, deocamdată nici denumire, și va fi axat pe om și problemele acestuia. Contactat de TRIBUNA, Codreanu a oferit mai multe detalii despre următorii pași pentru constituirea și activitatea formațiunii.

„Marți vom constitui grupul de inițiativă. Vom instrui membrii în colectarea cererilor de aderare. Din cauza condițiilor pandemice, planificăm depunerea actelor pentru final de februarie”, a declarat el.

Cât despre denumire, a spus: „Avem mai multe versiuni de lucru, pe care le vom testa inclusiv în procesul de aderare a noilor membri. Așa încât la congres să fie aprobată versiunea finală”.

Fiind întrebat câte persoane s-au adunat în jurul inițiativei, Codreanu a precizat: „Cei cu care am discutat înainte de anunț și cu care ne-am văzut suntem în jur de 50. Acum însă, după anunț, numărul deja s-a triplat. Oamenii așteptau această inițiativă”.

El a spus că neapărat va fi organizat și un Congres de constituire: „Face parte din procedura legală, altfel nu poți fi înregistrat. Deoarece venim cu abordare diferită celorlalte partide, vom face ședința inclusiv online. Nu în zadar am folosit Start-up Politic. Vom încerca să folosim aplicația (poate chiar voteme app pentru aceasta). Așa încât condițiile pandemice să nu fie o barieră pentru noi”.

La întrebarea „Spuneți că nu aveți o doctrină anume, nu sunteți un partid clasic, totuși, dacă ar fi vorba de o alianță, un bloc – căror partide v-ați alătura: de dreapta, stânga…?”, Ruslan Codreanu a răspuns: „Noi avem partide de dreapta sau de stânga – să începem cu asta? Spre exemplu, acțiunile PSRM nu corespund teoriei politice a stângii, atentă la inechitate și dreptate socială. Dodon și echipa nu e de azi sau de ieri acolo, Dodon este crescut de comuniști. De fața lui, și de când este el la putere s-au făcut marile privatizări, s-au defrișat păduri, s-au infectat ape, s-a distrus țara. Anume cu Dodon și toată echipa lor s-au creat ceea ce azi numim baronii locali. Nu poți și nu ai cum să faci alianță cu corupții”.

Fiind întrebat și dacă în eventualitatea unor alegeri anticipate în 2021, noul partid va fi gata să participe, el a spus că prioritar acum este crearea și înregistrarea. „După, vom decide. Eu am zis-o și la conferință, interesul nostru e să dăm o alternativă politică credibilă nu doar pentru următoarele alegeri, nu ne-am creat pentru anticipate. Suntem cai de curse lungi și viziunea este mult mai mare decât anticipatele de anul acesta. Ne dorim să rezolvăm Problemele oamenilor și să ajungem cu toții să ne mândrim că suntem de aici, din Republica Moldova”.

Cu privire la conducerea formațiunii, a spus: „Va decide congresul. Ce vă asigur că nu va fi partidul unui singur om. Nu vrem ierarhii. Nu vrem structuri clasice. Creăm o comunitate de lideri”.

Totodată, Codreanu a mai fost întrebat cine poate adera la partid, dacă sunt anumite filtre și de ce oamenii ar trebuie să se alăture inițiativei.

„Avem filtre de apă, pentru că e foarte proastă apa care curge la noi Error! Filename not specified. Nu avem condiții de aderare. Doar poate una singură, să ne împărtășească viziunea noastră RECONSTRUIM Moldova, zi de zi, schimbând lucrurile prin propriul exemplu. Suntem o echipă tânără, din multe domenii, dar chiar și așa fiecare are o reușită și cu ce se mândri până acum. Iar cel mai important că au construit ceva până acum pentru ei și familiile lor, iar acum sunt gata să se dedice unui proiect mare. Aderă la proiect cei care cred că pot fi schimbări, și sunt gata să înceapă de la propria persoană, cei care cred că din Moldova poți face o mândrie de țară, cei cărora nu le este frică să lucreze și să vorbească lucrurilor pe nume, cei care au obosit de circurile politice”, a conchis Ruslan Codreanu.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...