[ X ]
[ X ]
Breaking news3 Decembrie 2020 06:00

Președintele ales: Alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile. Chicu are ocazia să facă măcar un lucru bun pentru țară...

Maia Sandu, Președintele ales, afirmă că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, iar Ion Chicu, dacă ar demisiona din funcția de Prim-ministru, ar face „măcar un lucru bun pentru țară”, informează TRIBUNA.

„Noi nu am venit să facem război, am venit să îmbunătățim condițiile de trai pentru cetățeni, or aceasta înseamnă tare multă muncă. Și asta e adevărat. Începem cu curățarea clasei politice, pentru că, doar atunci când vom avea oameni de treabă în toate instituțiile publice, la putere, vom putea să ne concentrăm pe probleme: corupție, furtul banului public…”, a declarat ea, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Maia Sandu a mai spus că, cetățenii sunt dezgustați de cei din Parlament, pentru că o parte din deputați doar își apără interesele și fac scheme, fără să se mai ascundă.

„Și cel mai important acum e să creăm condițiile pentru alegerile parlamentare anticipate. Am spus asta înainte de alegerile prezidențiale, dar și acum. Și căutăm metode. Avem discuții și cu alte partide din Parlament, și toți înțeleg că alegerile sunt inevitabile, chiar și cei care se tem să-și piardă fotoliul. Ei înțeleg care e voința poporului și nu se vor putea opune la nesfârșit acestui fapt”, a mai spus politiciana.

Cât despre o eventuală demisie a lui Ion Chicu din funcția de șef al Guvernului, Maia Sandu a spus: „Are ocazia să facă măcar un lucru bun pentru țară”.

Totodată, Președintele ales a precizat că, la moment, nu sunt 51 de deputați care să susțină un nou Guvern.

„Când vorbim de un alt Guvern, ne gândim la susținerea din Parlament. Nu există 51 de deputați astăzi care să susțină un Guvern care să muncească pentru țară. Nu există”, a mai spus ea, pentru sursa citată, amintind: „A fost vreme când ne-am bazat pe socialiști, dar au demis Guvernul, atunci când am început să facem lucruri serioase”.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...