[ X ]
[ X ]
Breaking news25 Noiembrie 2020 14:35

Reacția Partidului „ȘOR” la unele declarații ale Premierului Ion Chicu

Partidul Politic „ȘOR” salută deschiderea Guvernului pentru implementarea unor măsuri care să stimuleze și să motiveze conaționalii de peste hotare să revină în patrie, potrivit unor declarații făcute într-un interviu de către Premierul Ion Chicu, informează TRIBUNA.

Pe de altă parte, formațiunea acuză Guvernul de duble standarde, precizând, într-o reacție publicată pe Facebook, că măsurile anunțate de Premier sunt inspirate dintr-un proiect de lege al formațiunii, pe care Guvernul l-a avizat negativ în luna iunie curent.

„Observăm că Executivul adoptă standarde duble și manifestă ipocrizie în raport cu acei care sincer s-au implicat și se implică în rezolvarea problemelor cetățenilor, inclusiv a celor impuși de situație să plece peste hotare. Avem în vedere decizia Guvernului Chicu, care în luna iunie a dat aviz negativ proiectului de lege privind reîntoarcerea benevolă a conaționalilor în țară, elaborat și propus de Partidul „ȘOR”” – afirmă formațiunea politică.

Partidul „ȘOR” menționează că este singura forță politică, care în ultima perioadă a fost preocupată de problemele cetățenilor reveniți acasă din străinătate. Echipa formațiunii implementează un program la Orhei, în baza căruia celor reveniți le sunt acordă indemnizații unice de 10000 de lei și un șir de facilități.

„Proiectul nostru de lege din care vă inspirați acum conține mecanisme de asistență pentru cei care revin în țară de peste hotare – facilități fiscale, indemnizații consistente, programe prin care ei să poată lua împrumuturi accesibile pentru achiziționarea de locuințe”, atrage atenția Partidul „ȘOR”.

Formațiunea politică mai afirmă că este gata să ofere expertiza și toată susținerea la elaborarea unui document final al Guvernului cu privire la reîntoarcerea benevolă a conaționalilor în țară.

„Sperăm că dl Chicu și echipa sa va avea o atitudine constructivă și față de alte proiecte de lege ale Partidului „ȘOR” și Platformei Parlamentare „Pentru Moldova” – asigurarea localităților din țară cu farmacii sociale, a proiectului prin care propunem revenirea la vârsta standard de pensionare de 62 de ani pentru bărbați și de 57 de ani pentru femei, a proiectului prin care propunem ca bătrânii să fie asigurați cu medicamente gratuite”, se arată în reacția Partidului „ȘOR”.

De menționat că, într-un interviu pentru „Europa Liberă”, Premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul va veni cu program destinat concetățenilor care intenționează să revină în țară, iar pentru implementarea lui în bugetul pentru anul viitor sunt planificate 200 mil.  de lei.

Cristina Pendea

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...